ESKİŞEHİR (AA) - Marmara Depremi'nde, Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki evi ve dükkanı yıkılan, göçükten ailesiyle yaralı kurtarılan berber, daha sonra Eskişehir'de açtığı iş yerinde bu sene de 17 Ağustos'ta ücretsiz tıraş hizmeti verdi.

Kentte "17 Ağustos Tıraş Salonu"nu işleten Ömer Faruk Akceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin zihinlerinde bıraktığı izleri silmek için ailece doğum yerleri olan Eskişehir'e göç ettiklerini söyledi.

Eskişehir'e yerleştikten sonra babasıyla dükkan açtığını belirten Akceylan, Marmara Depremi'ni hatırlatmak amacıyla 17 Ağustos tarihlerinde ücretsiz tıraş hizmeti verdiğini anlattı.

Babasıyla başlattıkları uygulamayı sürdürdüğünü bildiren Akceylan, "Depremde akrabalarımızı, arkadaşlarımızı kaybettik. Allah böyle bir acıyı bir daha kimseye yaşatmasın. Müşterilerden bazıları depremi unuttu. Tıraş sonrası müşterilerinden ücret almıyoruz. Bu şekilde depremi hatırlıyoruz. Müşteriler bu durumdan memnun. 16 yıldan beri devam ediyor. İlerleyen yıllarda da bu uygulamayı sürdüreceğiz" diye konuştu.