SİVAS (AA) - Marmara Depremi'nin 16. yılı dolayısıyla Sivas'ta, depremde hayatını kaybedenler anısına yürüyüş düzenlendi.

Sivas İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş, Sivas Polis Meslek Yüksekokulu önünden başladı. Sivas Valisi Alim Barut, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas Doğa Sporları Kulübü üyeleri ve vatandaşların katılımıyla yapılan etkinlik, yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından Kardeşler Tepesi'ndeki piknik alanında son buldu. 

Vali Barut, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde hayatına kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Marmara'da 17 Ağustos'ta bir deprem felaketinin yaşandığını hatırlatan Barut, "Biliyorum zamanın geçmesiyle acılar geçmiyor ama hayat da devam ediyor. Artık depremlere daha iyi hazırlanmamız gerekiyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Barut, depremde yaşamını yitirenler anısına düzenlenen etkinlik vesilesiyle deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri hatırlamaya çalıştıklarını ifade ederek, "Geriye doğru baktığımız zaman 1999'da biz depreme hazırlıklı değildik ama şimdi inşaat kalitesi, deprem sonrası barınma, yeme, içme, ulaşım, haberleşme ile bir kısım alet edevatın kullanılması açısından 1999'un çok çok ilerisindeyiz" diye konuştu.

Her zaman depreme hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Barut, "Depremin ne zaman olacağını bilemiyoruz. Dünyada depremi önceden haber veren bir sistem henüz icat edilmedi ama deprem olacağı kesin. O halde biz depreme hazırlıklı olmalıyız. Buna dikkati çekmek için Sivas'ta böyle bir organizasyonda bir araya geldik. Allah afet vermesin ama Sivas'ta depreme hazırlık noktasında iyi bir durumdayız. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın" ifadelerini kullandı.