Ümraniye Belediyesi, geleneksel hale getirdiği 11’inci Resim, Hikaye ve Şiir Yarışması’nı “100’üncü Yılında Çanakkale Zaferi” vurgusuyla farklı bir etkinlikle tanıttı. Yarışmaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Marmaray Üsküdar İstasyonu ve Üsküdar-Eminönü vapurunda piyano ve kemençe eşliğinde Çanakkale türküleri çalındı.

Ümraniye Belediyesi, bu yılki konusu “100’üncü Yılında Çanakkale Zaferi” olan 11’inci Resim, Hikaye ve Şiir Yarışması’nı farklı bir etkinlikle tanıttı. Marmaray-Üsküdar istasyonu içerisinde ve Üsküdar-Eminönü vapurunda tulum, kemençe, bağlama, piyano, keman ve klarnet eşliğinde Çanakkale destanını anlatan türküler icra edildi. Sabahın erken saatlerinde Marmaray ve vapurla seyahat eden yolcular, müzik dinletisini büyük bir beğeni ile dinledi.

Bu yıl 11’inci kez düzenlenen yarışmaların startı verilirken, yarışmaya sadece Türkiye’den değil, aralarında A.B.D, İngiltere, Almanya, Fransa ve Azerbaycan’ın da bulunduğu ülkelerden de eserler katılıyor. Bu yarışmalarla yeni yeteneklere fırsat veren Ümraniye Belediyesi, dereceye giren yarışmacılara para ve diğer ödüller verdiği gibi, ürünlerini kitaplaştırarak edebiyat dünyasına da yeni eserler kazandırıyor.

“ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100’ÜNCÜ YILINA VURGU YAPTIK”

Yarışmanın 11’inci yılında Çanakkale Zaferi’ne vurgu yaptıklarını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Biz Ümraniye Belediyesi olarak şiir, hikaye ve resim yarışmaları yapıyoruz. Bu sene 2015 Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı münasebetiyle şiir, hikaye ve resimde yarışma konumuz; Çanakkale’nin 100’üncü yılı. İşte buna vurgu yapmak hem milletimize Çanakkale’yi bir daha anımsatmak ve şu duyguyu yaşatmak için hem de şiir, hikaye ve resim yarışmalarımızın daha sağlıklı bir şekilde duyulmasını sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik yaptık. Üsküdar-Eminönü Vapur İskelesi’nde; Üsküdar’a gelen vapurlar, Üsküdar’dan Eminönü’ne giden vapurlar, Marmaray netice itibariyle Çanakkale Türküleriyle bu yarışmayı da duyurmuş oluyoruz” şeklinde konuştu.

YOLCULAR, ÇANAKKALE DESTANINI ANIMSADI

Üsküdar-Eminönü vapurunda seyahat eden Hüseyin Karaca, “Çanakkale bizim gururumuz. Dedelerimiz orada şehit oldu. Hepsini saygıyla anıyoruz. 100’üncü yılında gençlerin Çanakkale’yi daha çok hatırlamasını istiyorum. Herkesin böyle geçmişini hatırlamasını ve Çanakkale ruhunun tekrardan yaşatılmasını istiyorum. Ümraniye Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum” dedi.