MUĞLA (AA) - Marmaris'te bir teknedeki 12 can yeleği çalındı, tekneciler yelekleri göçmen kaçakçılarının aldığını iddia etti.

 Alınan bilgiye göre, Yatlimanı Başkanlığının karşısında demirli bulunan ve zaman zaman deniz fenerlerinin kontrolünde kullanılan "Akdeniz A" isimli teknedeki can yelekleri, gece saatlerinde kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerce çalındı. 

Sabah erken saatlerde tekneye bakım yapmak için geldiğinde can yeleklerinin yerinde olmadığını fark ettiğini belirten tekne sahibi Ruhi Akdeniz, "İpleri bıçakla kesip 12 tane can yeleğimi almışlar. Polise ve Sahil Güvenliğe bilgi verdim" dedi. 

Limandaki diğer bazı tekne sahipleri ise hırsızlığı göçmen kaçakçılarının yaptığını öne sürdü. Son günlerde bölgede kaçakların arttığına dikkati çeken tekneciler, "Burada uzun zamandır can yeleği hırsızlığı yaşanmıyordu. Küçük bir botla Yunan adalarına kaçak geçirmek isteyen organizatörlerin, güvenlik amacıyla yanlarına almak için can yeleklerini çaldıklarını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Bu arada, teknenin olduğu bölgeyi gören Anatolia Meydanı'ndaki MOBESE görüntülerini inceleyen güvenlik güçlerinin zanlı ya da zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.