Muğla’nın Marmaris ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan ailenin Mantıs cinsi keçisi, bir yılda 7 oğlak verdi. Sevimli oğlak yavrularını evin küçük çocukları elleriyle besliyor.

İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki Bayır Mahallesi’nde, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak geçimini sağlayan Hayati Vural’ın ’Safinaz’ ismini verdiği Mantıs cinsi keçi, bu yıl dördüz doğurarak hem sahibini hem de görenleri şaşırttı. Bu senenin Şubat ayında üçüz doğuran Mantıs keçisi, aradan geçen 10 ayın ardından ikinci defa gebe kalarak bu kez dördüz oğlak doğurdu.

Erken gelen baharın bereketi olarak nitelendirilen dördüz oğlakların beslenme işini, Vural ailesinin çocukları Mustafa, Alperen ve Yakup yapıyor. Üç kardeş, okuldan kalan zamanlarını sevimli oğlakları biberonla besleyip karınlarını doyurarak geçiriyor. Çocukların oğlaklarla oyun oynamayı çok sevdiğini belirten Hayati Vural, geçen yıl Manisa’dan getirttiği Mantıs cinsi keçinin bu yıl 7 oğlak verdiğini söyledi. Vural, keçisini banka şubesine benzeterek, “Benim için iyi bir yatırım kaynağı” ifadesini kullandı.

Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde görevli Yrd. Doç Dr. Hasan Atalay yaptığı açıklamada, "Keçilerde ikiz doğum oranı yaygın olmakla birlikte, üçüz ve dördüz doğumlar nadir görülüyor. Keçinin üreme faaliyetinin aktif olması, bakım ve beslemenin iyi olması dördüz doğumları artırmaktadır" dedi.