KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, zulüm gören mazlum coğrafyalarda yaşayanlara destek olmak için yürüyüş düzenlendi. 

Bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup, "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Üzülme, incinme Allah bizimle", "Türkmen halkı yalnız değildir" sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. 

Burada grup adına açıklama yapan Kayseri Genç İHH Başkanı Murat Çakır, Müslümanların kardeş olduğunu ve birbirlerini ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi. 

Fransa'ya Almanya'ya gösterilen hassasiyetin zulüm gören Müslümanlara gösterilmediğini belirten Çakır, "Onları günlerce konuştuk. Sizi yalnız bıraktık. Mazlum coğrafyanın başına tebelleş olmuş barbar zihniyetin Afganistan, Irak, Çeçenistan, Bosna, Libya, Mısır ve Filistin'de ve bir çok yerde neler yapıldığını çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Suriye'de Türkmenlerin bulunduğu Bayırbucak mevkisinde Rus uçaklarının bombardıman düzenlediğini dile getiren Çakır, "Hiçbir terör unsurunun bulunmadığı bölgeyi kendi menfaatleri doğrultusunda yeniden haritalandırmak istemelerinin bir sonucudur. O bölgedeki Müslüman Türk, Kürt, Arap halkları bizim kardeşimizdir. Mazlumun dini, dili ve ırkına bakılmaz düsturuyla hareket etmek zorundayız" dedi.