İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemi 23 gün süren İZDENİZ grevi oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, grevin İzmir’in tanıtımına darbe vurduğunu söylerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da grevin bir hak olduğunu belirterek, "Anlaşarak bir noktaya geldik. Kamu zararı yok" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin ağustos ayı ikinci toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleştirildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz olan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, 23 gün süren İZDENİZ grevini gündeme taşıdı.

"Faturası İzmirliye çıkacak"

Belediyenin "İşte bu yüzden İzmir" sloganıyla yaptığı tanıtımı hatırlatan Doğan, "Geçen ay kentin güzelliği ile bağdaşmayan manzaralar yaşandı. Taksit ödemesi bitmeyen gemiler iskelelerde bekledi. 23 gün çalışmayan gemiler nedeniyle 4,5 milyon TL bilet hasılatından belediye mağdur oldu. Bu kamu zararı işçilerin zamlarının altı katıdır. Uzlaşmazlığın faturası yine İzmirliye çıkacak. Greve bilet fiyatlarına zam yapmak için bilerek mi göz yumuldu. Bunun yanıtı verilsin" diye konuştu.

"Kamu zararı yok"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, "İşçi, işveren olan her yerde grev haktır. Biz demokratik bir kentte belediye olarak işçi haklarıyla ilgili elimizden geleni yapıyoruz. Zaman zaman anlaşmazlık olabilir. ’Bir daha grev olmasın. Ne isterlerse verin’ diye mi düşünüyorsunuz? Belediye’de 16 bin kişi çalışıyor. İşçiye dayatmadık. Anlaşarak bir noktaya geldik. Kamu zararı yok. Sarı sendika, sarı işverenin olmadığı yerlerde zaman zaman bunlar olur" diye cevap verdi.