ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara'daki terör saldırısının aydınlatılması açısından gizli kalması gereken birçok bilginin basın yayın organlarınca kamuoyuyla paylaşıldığını belirterek, "Basın yayın organlarının soruşturmanın gizliliğine riayet hususunda daha sorumlu ve hassas davranmaları yasal ve vicdani gerekliliktir" açıklaması yapıldı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 13 Mart 2016'da Kızılay'da meydana gelen menfur terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü kaydedilerek, şöyle denildi:

"Başsavcılığımızın ısrarlı talebine rağmen birçok basın yayın organı tarafından bu olayda da sorumsuzca davranılarak olayın aydınlatılması açısından gizli kalması gereken birçok bilgi kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bunca sorumsuz yayına rağmen Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Ankara Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimleri tarafından mesai kavramı gözetmeksizin sürdürülen çalışmalarla kayda değer mesafe alınmıştır.

Ancak olayın kimler tarafından ve ne şekilde gerçekleştirildiğine dair ayrıntılı açıklama yapılabilmesi için zamana ihtiyaç vardır. Bu sebeple basın yayın organlarının soruşturmanın gizliliğine riayet hususunda daha sorumlu ve hassas davranmaları yasal ve vicdani gerekliliktir."

Muhabirler: Zafer Fatih Beyaz, Barış Kılıç