ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de mehteran takımı, uyuşturucuya karşı yürütülen çalışmalara dikkati çekmek için yürüyüş düzenledi.

Deliklitaş Mahallesi'nde Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta bir araya gelen Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı üyeleri, sancak sopalarına astıkları dövizlerle yürüyüşe geçti.

Marşlar eşliğinde İki Eylül Caddesi üzerinden Taşbaşı Çarşısı önüne gelen mehteran takımı üyelerine, vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Eskişehir Kültür Derneği Başkanı İsa Canseven, "günün vebası" uyuşturucuya karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye'de geçen yıl 648 kişinin uyuşturucudan hayatını kaybettiğini vurgulayan Canseven, şöyle konuştu:

"Uyuşturucu günümüzde sadece toplumsal çöküşü hazırlayan bir sorun olarak kalmamakta en kanlı terör örgütlerinin uyuşturucu parasıyla finansman bulduğu dikkate alındığında işin vahameti daha da artmaktadır. Narko terörizm olarak adlandırılan uyuşturucunun bu yeni boyutu yüzünden birçok ülke teröre karşı verdiği mücadelede nefes bile alamamaktadır. Yıllarca Türkiye'nin başına bela olan Asala'nın, PKK'nın besin kaynakları da uyuşturucuya dayanmaktadır."

Mehteran takımı, Canseven'in açıklamasının ardından bir süre daha gösteri sundu.