KONYA (AA) - Karapınar'da görünümü dolayısıyla "dünyanın nazar boncuğu" olarak anılan Meke Gölü, kış mevsiminde yağışların azlığı nedeniyle zor günler geçiriyor.

Oluşumu ve görüntüsü ile 10 yıl öncesine kadar görenleri kendisine hayran bırakan Mekke Gölü, bundan 15 yıl öncesine kadar 100'e yakın kuş türüne ev sahipliği yaparken, günümüzde su seviyesinin iyice düşmesiyle kuşlar gölden göç ederken, göl bataklığa döndü.

Özellikle son 4, 5 aydır yeterli yağışın olmaması gölün büyük bölümünde kurumaya neden olurken, bir zamanlar gelenlerin içinde yüzdüğü göl görenleri üzüyor.

Tema Karapınar sorumlusu Musa Ceyhan konu hakkında yaptığı açıklamada, "Meke gölü dünyanın nazar boncuğu olarak bilinirdi. Dünya harikası bir göldü. Ancak yağış olmaması gölümüzü olumsuz etkiledi. Göl, kuşların yaşam alanıydı. Yüzlerce kuş türü barındırırdı. Maalesef yeraltı sularının çekilmesinden dolayı bu gölümüzde kurumuş oldu. Şu anda yerli ve yabacı turistlerde gelmiyor. Yani çok vahim durumda gölümüz. Belediyemiz sınırları içerisinde Çıralı gölü olsun, Meyil gölümüz olsun onlarda kurumuş durumda. Burada Meke gölünde çeşitli etkinlikler yapılırdı. yüzme sporları, yarışlar, piknikler. Maalesef onlar bile kalmadı. Bu durma çok üzülüyoruz gelen gidenlerde üzülüyor. Yağışlar yok, eski karlar yağmurlar olmadığı gibi son 4, 5 aydır yağmur ve karda yağmadı. Kar yağmur ve yağmayınca yüzde yüz kuruyan göl bataklık halinde. Bataklık halinden dolayı şu anda kuş türleri de yok olmuş durumda" dedi.