Artvin’nin Şafşat ilçesine bağlı Dutlu köyünde yaşayan Melek Kayabidibi adlı çocuk, yaralı olarak bulduğu dağ keçisini görmek için Çorum’a geldi.

Küçük Melek, ’Çarli’ ismini verdiği ve tedavisi boyunca yanından hiç ayrılmadığı 2 aylık keçiyi ailesinin izniyle büyütmeye başladı. 15 ay boyunca bakılan keçiyle ilgili Artvin Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne şikayette bulunulması ardından görevliler, yaban hayvanları ile ilgili mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle doğal ortamına salmak üzere keçiyi aileden aldı.

Koruma altına alınan dağ keçisi geçtiğimiz Mart ayında Türkiye’nin ilk doğal fauna tanıtım alanının bulunduğu Çorum’a gönderildi.

Çarli’nin devlet tarafından koruma altına alınmasının ardından büyük bir üzüntü yaşayan Melek, Çorum’da olduğunu bilmediği Çarli’si için el ilanları bastırıp aramaya başladı. Gözyaşları arasında Çarli’sini arayan Melek, dağ keçisinin bulunarak kendisine verilmesini istedi.

Minik Melek’in son olarak katıldığı bir televizyon programında Çarli’nin bulunarak kendisine verilmesini istemesinin ardından Çorum Valiliği minik kızı, elleriyle besleyip büyüttüğü Çarli’yle buluşturmak üzere harekete geçti. Melek, babası Fahrettin Kayadibi ile Valilik tarafından tahsis edilen özel araç bugün Artvin’den Çorum’a getirildi.

Daha sonra Sıklık Tabiat Parkı’na götürülen Melek, burada Çarli’sine kavuştu. Melek ve Çarli adlı dağ keçisinin buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Buluşma sırasında Vali Adem Saçan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya hazır bulundu. Melek’e buluşma sırasında Çorum Sağlık İl Müdürlüğü’nde görev yapan Çocuk Psikiyatristi Melda Dönertaş eşlik etti. Melek, yavruyken bulduğu ve büyüttüğü Çarli’yi ceviz ve şeker vererek kendi elleriyle besledi. Keçisine sarılarak doya doya hasret gideren Melek, Çarli’yi bir an olsun yalnız bırakmadı., Melek, Çarli’yle yeniden biraya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Babası Fahrettin Kayadibi ise, ellerinden alınan Çarli isimli keçinin Artvin’den Çorum’a getirilmesine tepki göstererek, Çarli’nin yaban hayvanları parkına hapsedildiğini iddia etti.

Çarli’nin kendilerinde iken özgür olduğunu, köpekleri ve koyunlarıyla birlikte daha özgürce yaşadığını ileri süren Kayadibi, kendilerinin hiçbir zaman Çarli’yi doğal yaşamından koparmaya çalışmadıklarını ifade ederek, yetkililerden Çarli’nin kendilerine geri verilmesini istedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise, minik Melek’in her zaman Çarli’yi görebileceğini belirterek, gerektiğinde onu Çorum’a getirebilmek için yine araç gönderebileceklerini belirtti.