2016 memur alımı için bereketli bir yıl oldu. FETÖ temizliği sonucu boş kalan bir çok kuruma memur alınacak.
Kamudaki görevden uzaklaştırmaların ardından bir çok kurum yeni alımlar yapmaya devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı'na 20 bin, özel harekata 10 bin kişi alınacağı açıklandı.
Yeni alımlarla kamuya alınacak personel sayısı 50 bini bulacak. Kamu kurumlarında bir yandan darbe girişimi sonrasındaki görevden almalar devam ederken bir yandan da alımlar gerçekleşiyor.
En son Sağlık Bakanı Recep Akdağ 20 bine yakın personel istihdam edeceklerini duyurmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 10 bin polis alımı yapılacağını daha önce açıklamıştı
İŞ BANKASI
Bankacılık sektöründe de büyük oranda alımlar yapılacağı açıklandı. İş Bankası memur alımı yapıyor. İş Bankası tarafından çağrı merkezi memuru ve müfettiş yardımcısı alımı yapılacağı ilan edildi. İş Bankası memur alımı ilanlarına başvurular başladı. İş Bankası çağrı merkezi memuru alımına başvurular 26 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 10:00’da sona erecek.
Müfettiş yardımcısı alımına başvuru yapabilmek için son gün 7 Kasım 2016 olarak ilan edildi. Çağrı merkezine memur alımı sınavı 29 Eylül 2016 tarihinde, müfettiş yardımcısı alımı sınavı ise 19 Kasım 2016 tarihinde yapılacak. İş Bankası memur alımlarında KPSS şartı aranmıyor.
HALKBANK
Halk Bankası personel alım sayısı: 565 personel alacağını internet sitesi üzerinden yayınladı. Halk Bankası Müfettiş Yardımcısı (25 kişi), İç Kontrolör Yardımcısı (40 kişi), Uzman Yardımcısı (475 kişi) ve Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı (25 kişi) olmak üzere 565 personel alacak.
Sınava katılım ücreti 70 TL olacak.
Sınav başvuruları, 19 Eylül 2016 – 10 Ekim 2016 tarihleri arasında internet sitesi üzerinden alınacak.
Sınav 5 Kasım 2016 Cumartesi günü yapılacak.
VAKIFBANK
Milyonlarca vatandaşa iş umudu olacak olan alımlara ilişkin başlıcaları şöyle, Vakıfkar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının Merkez (Ankara) ve İstanbul Çalışma Grubunda görevlendirilecek. 657 Sayılı Devlet Mermurları Kanununa tabi Müfetiş Yardımcısı kadrolarına yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşan sınav yapacak.
Sınavın her iki bölümü de Ankara'da yapılacak.
Alınacak Personelin Görev yeri: Genel Müdürlük
Sınıfı: GİH
Ünvanı: Müfettiş Yardımcısı
Kadro Derecesi: 7
Kadro Sayısı: 15
Sınava Katılma Şartları
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan şartlara sahip olmak
- Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesinden veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak
- 01.01.2016 tarihi itibarı ile 35 yaşını doldurmamış olmak.
DEVLET DEMİR YOLLARI
T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla verdiği ilanda 108 işçi alacağını ilan etti.
Alınacak personel:
-Makinist: 45
-Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörlüğü: 13
-Tren Teşkil İşçiliği: 34
-Demiryolu Hattı Bakım Onarımcısı: 16
-Elektrikçi: 4
Başvuru Süreci: Devlet Demiryolları İşletmesi Personel alım ilanı başvuruları 9 Eylül- 29 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'ne yapılacaktır.
SİVİL HAVACILIK
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilana göre Hava Trafik Kontrolorü, Uçuş Tabibi,Uçuş Teknisyeni ve Helikopter Makinisti kadrolarında olmak üzere toplamda 11 sözleşmeli personel alınacağı duyuruldu.
Alınacak Personel:
-Hava Trafik Kontrolorü:3
-Uçuş Tabibi:2
-Uçuş Teknisyeni: 3
-Helikopter Makinisti: 3
Gereken Belgeler:
-İş Talep Formu
-Nüfus cüzdanı
-Diploma veya mezuniyet belgesi
-Adli sicil kaydı
SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY
Jandarma Genel Komutanlığı, Astsubay alımları başladı. Bilindiği gibi alımlara hem erkekler hemde kadınlar başvurabiliyor. Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanması ile her hangi bir değişiklik olmadı ve pozisyonlara yine erkekler ve kadınlar başvuru yapabilmektedir.
Kadınlar için sadece bir sınıf açılmışken erkekler için toplam 7 farklı sınıfın açıldığı görülmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların ilanda belirtilmiş olan niteliklere sahip olması gerekmektedir. Söz konusu niteliklere sahip olan adaylar farklı sınıflar için başvuru yapabilir.
SAYIŞTAY
Sayıştay Başkanlığı 17 programcı alımı için başvuruları toplamaya devam ediyor. Personel alım ilanına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvuru duyurusunda belirtilen genel Şartların yanı sıra her bir pozisyon için ayrıca belirtilen özel şartları taşıması gerekiyor.
Sayıştay Başkanlığı'nın personel alımına ilişkin son başvuru tarihi 23 Eylül 2016 mesai bitimi olarak belirtilmiştir.
10 BİN ÖZEL HAREKAT
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş' un yaptığı açıklamaya göre 9 bin bay, bin bayan olmak üzere 10 bin polis daha alınacak. Bu seferki alım özel harekat branşında gerçekleşecek.
Polis özel harekat alımları şartlarına göre en az lise veya dengi okullardan mezun olmak ve askerliğini tamamlamış olmak gerekiyor. KPSS şartı aranmayacak. 28 yaşından gün almamış ve askerlik terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerekiyor.
Net bir başvuru tarihi bulunmasa da personel alım ilanının kısa bir sürede yayımlanacağı belirtildi.
BTK'YA BİLİŞİM UZMANI
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise çeşitli birimlerde görevlendirmek üzere 45 uzman yardımcısı alacağını duyurdu. Burada ise KPSS' den 70 puan alma şartı getirildi.
Alımlar, sosyal bilimler, hukuk ve mühendislik alanlarında ilgili bölümlerden yapılacak. Başvurular 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında kurumun internet sitesinden yapılacak.
ATAMALAR 10 EKİM'DE
Milli Eğitim Bakanlığı ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını duyurmuştu. Bununla ilgili başvurular 11 ağustosta sona ermişti.
Yeni eğitim dönemi için KPSS sonucuna göre ve sözlü sınavla alınacak olan 15 bin sözleşmeli öğretmenin atamaları ise 10 Ekim 'de yapılacak.
20 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız. Bunların önemli bir bölümü bizim 4924 sözleşmelisi dediğimiz sözleşmeliler olacak. 20 bine yakın da personel istihdam edeceğiz" açıklamasını yapmıştı.
2 BİN 371 PERSONEL
Adalet Bakanlığı zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, kaloriferci, şoför ve aşçı kadroları için 2 bin 371 personel alınacak. Bunlardan adli ve idari yargıda görevlendirmek üzere 2 bin 161'i sözleşmeli, 210 ise kadrolu olarak istihdam edilecek. 22 ağustosta başlayan başvurular 5 eylülde sona erecek. KPSS puan barajı ise 70.
PATRON MAAŞINA STAJYER
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), 88 personel alacak. Bunların 25'i asistan, 63'ü stajyer hava trafik kontrolörü olacak. Başvurular, 29 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
Adayların KPSSP3'ten en az 70 puan almış olması gerekiyor. Başvurular, şahsen veya posta yoluyla yapılacak. DHMİ'de stajyer hava trafik kontrolörünün maaşı 4 bin 500 lira.