SİVAS (AA) - Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "Memurların en önemli taleplerinden bir tanesi ek göstergeler. Ücretlerdeki adaletsizlikler ve ek ödemelerin emekliliğe sayılmamasından doğan bir sıkıntı var. Bu noktada taleplerimizi yine sürdüreceğiz" dedi.

Tonbul, Abdi Ağa Konağı'nda gerçekleştirilen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Mayıs itibarıyla sendikaların üye tespitlerinin yapılacağını belirterek, bu nedenle Memur-Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikaların şube başkanlıklarıyla istişare toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Talepleri hakkında bilgiler veren Tonbul, "Memurların en önemli taleplerinden bir tanesi ek göstergeler. Ücretlerdeki adaletsizlikler ve ek ödemelerin emekliliğe sayılmamasından doğan bir sıkıntı var. Bu noktada taleplerimizi yine sürdüreceğiz. Ek ödemelerin emekliliğe esas alınması ve daha büyük oranda zam yapılması talebinde bulunacağız" diye konuştu. 

Tonbul, İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve böyle olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz Memur-Sen olarak özelleştirmelerin, taşeronlaştırmaların karşısında yer aldık. Özellikle adliyeler, hapishaneler, hastaneler gibi toplumun fazla girip çıktığı yerlerde, güvenlik yönünden daha fazla tedbir alınması gerektiği bir daha ortaya çıkmış oldu. Fakat biz Türk milleti olarak hep bir olay sonrasında bunları düşünüyoruz, olay biraz yatıştıktan sonra tekrar eski halimize dönüyoruz. Bunu kamuoyu olarak canlı tutmamız lazım. Bu özel güvenlik sisteminden vazgeçilmesi, buranın güvenliğinin polis, jandarma veya memur güvenlikçiler marifetiyle yapılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış oldu." 

Tonbul, çözüm sürecine ilişkin de "Ülkemizde devam eden bir çözüm süreci var. İnşallah bu çözüm süreci barış ve kardeşlikle sonuçlanır ve ülkemiz tekrar huzur dolu bir ülke haline gelir" dedi.