KONYA (AA) - Meram Belediyesi, 18'inci madde uygulamasını tamamladığı mahallelerde hak sahiplerine yeni tapularını dağıtmaya devam ediyor.

Meram Belediyesi yeni düzenlemeye gittiği Hatıp ve Aydoğdu Mahallelerinde vatandaşlara yeni tapularını dağıtıyor.

Meram’da Küçükkovanağzı, Büyükkovanağzı, Ladikli, Arifbilge ve Hacı İsaefendi Mahallelerinde 1,5 milyon metrekarelik alanı kapsayan ve 3 bin hak sahibini ilgilendiren uygulamayla ilgili olarak da yeni tapuların dağıtımının sürdüğü bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Hatıp Mahallesi'nde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18'nci maddesi gereğince yapmış oldukları imar uygulamasını tamamladıklarını ve yeni tapuların dağıtımına başladıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, şunları söyledi:

"Bu mahallemizde 215 kadastro parseli uygulamaya girdi ve toplam 167 adet imara uygun parsel üretildi. Yeni cami, park alanları, mezarlık alanı ve toplam 201 bin 29 metrekarelik mesken konut alanı üretilmiştir. Aydoğdu Mahallesi'nde de 116 bin 663 metrekarelik alanda uygulama yaptık. Buradaki uygulamayla da 4 park, 2 cami, 1 eğitim tesisi alanı, 1 sağlık ocağı, 5 trafo ve bin 100 konutluk 9 adet imar parseli üretilmiştir. Her iki mahallemizdeki imar uygulamamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."