Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin birçok yerinde uygulama noktası kurarak emniyet kemeri konusunda vatandaşları uyarıyor. Uygulamalarda emniyet kemeri takmayan sürücülere de gerekli cezai işlemi işlemi uygulayan ekipler, emniyet kemerinin kazalardaki faydalarını sürücülere anlatıyor.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, uygulamalar yaparak özellikle vatandaşları emniyet kemeri konusunda uyarıyor. Emniyet kemerinin kazalarda faydalarını anlatan ekipler, emniyet kemerinin yaralanma ve ölümleri büyük ölçüde azalttığını ifade ediyorlar. Konuyla ilgili gazetecilere slayt eşliğinde açıklamalarda bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Diyadin Özer, emniyet kemerinin hayat kurtardığını ifade ederek, "Ülkemizde 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu ölümlerin azaltılması amacıyla hız kontrolü ve emniyet kemeri kullanımı konusunda farkındalığı arttırabilmek için 2013-2014 yıllarının emniyet kemeri ve hız kontrolü yılı ilen edilmesine karar verilmiştir. Bu çerçevede emniyet kemeri kullanma alışkanlığına geliştirici çalışmalara hız verilmiştir" dedi.

"EMNİYET KEMERİ KULLANIMI YÜZDE 5’LERDEN YÜZDE 69’A ÇIKTI"

Mersin il merkezinde 2008 yılında emniyet kemeri takma oranının yüzde 5’lerin altında olduğunu vurgulayan Özer, "Sistematik denetimlerimiz, eğitim çalışmalarımız ve özellikle emniyet kemeri kampanyasıyla vatandaşlarımıza verdiğimiz mesajlar ciddi katkı sağlamıştır. Bununla beraber Mersinlilerin de duyarlılığıyla kemer takma oranı hızla yükselmiştir. Verilere göre yüzde 5’lerin altında olan emniyet kemeri kullanımı yüzde 60’lara yükseldi. Bununla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğümüzün Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile tüm illerde müşterek yapmış olduğu habersiz emniyet kemeri denetim sonuçlarına göre ilimizde yüzde 69 emniyet kemeri kullanımı ortaya çıkmıştır. Muadil illere göre de ilimiz üst sıralarda yer almıştır. Mersin’de emniyet kemeri takan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Emniyet kemeri hem ön koltukta hemde arka koltukta takılmalıdır. Ayrıca çocuklar için çocuk koltuğu kullanımı da ihmal edilmemelidir" şeklinde konuştu.