Mersin’de, İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde düzenlenen eylemde, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısı protesto edildi.

Hastane Caddesi Kuru Çeşme önünde ellerinde Filistin bayraklarıyla toplanan kalabalık, attıkları sloganlarla İsrail’e olan tepkilerini dile getirdiler. Burada grup adına açıklama yapan İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın, İsrail tarafından kapatıldığını söyledi. 1918 yılına kadar Osmanlı toprakları olan Filistin’in, İngiltere ve ABD’nin kayıtsız destek ve oyunları ile Yahudi yurdu haline getirildiğini kaydeden Kayacı, "İsrail, son bir haftadır emellerini açık edecek şekilde saldırıya geçerek Mescid-i Aksa’yı işgal edip, 1967’den beri Filistinlilerin engellemeleri ile giremediği Mescid-i Aksa’ya, askerlerinin postallarıyla çiğneterek Kur’an-ı Kerim’i parçalatmış ve sonunda girişleri de kapatmışlardır. Dünya kamuoyunu Suriye ve Irak’ta peydahladığı IŞİD terörü ile oyalarken, müminlerin ilk kıblesini işgal etmiştir. Bütün bunları ve bundan sonra yapmak istediklerini, sessiz kalan İslam aleminin verdiği cesaretle yapmaktadır" dedi.

Artık İslam aleminin ortak bir tepkide birleşmesini sağlayacak çalışmalar başlatmasını isteyen Kayacı, "Kuru bir tepkinin ötesinde, Mescid-i Aksa’nın korunmasını sağlayacak somut adımların atılmasını bekliyoruz. Tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz; gelin siyonist İsrail’in elinden ilk kıblemizi kurtaracak tepkiyi hep beraber gösterelim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kalabalık, sloganlarını bir süre devam ettirdikten sonra olaysız olarak dağıldı.