KONYA (AA) - Konya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (KONESOB) arasında imzalanan protokol ile açık meslek lisesinde eğitim gören öğrenciler iş yerlerinde çalışarak meslek öğrenme imkanı bulacak.

Konya Valisi Muammer Erol, KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy tarafından, Konya Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalandı.

Vali Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında açık meslek liselerindeki gençlere sadece belli periyotlarda sınava girerek diploma almak yerine, odalarla yapılan işbirliği sayesinde, lise eğitimine devam ederken çalışma imkanı sunarak, meslek öğrenmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Böylece öğrencilere işi öğrenme fırsatının verileceğini vurgulayan Erol, "Öğrenmede farklı bir kapı aralanacak. İş yerleri ile kuvvetli bir bağ oluşturma noktasında karşılıklı eğitim sürecine girilerek, esnaf, sanayici ve tüccarın nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak" dedi.

- "Türkiye için örnek olan bir çalışma"

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise Konya'da açık lise eğitimi alan 40 bin öğrencinin 10 bininin meslek lisesi öğrencisi statüsünde olduğunu belirterek, "Bu öğrencilerden 3 bini, son sınıfta eğitim görüyor. Öğrenciler, proje sayesinde okullarını bitirdiklerinde iş sahibi olacak. Türkiye geneli için örnek bir çalışma olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Kollarına altın bileziği takacağız"

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan da nitelikli elemana ihtiyacı olan esnaf ve sanatkarlar için mesleki eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı.

Ahilik anlayışının ilk başladığı yüzyıllar öncesinden bugüne kadar mesleki eğitimi her zaman ilk planda tuttuklarına işaret eden Karamercan, "Öğrencilerimizi hem okutacağız hem de meslek öğreterek, kollarına altın bileziği takacağız. Altın bileziği olan, mesleğini öğrenen insan aç kalmaz. İşsizlik de biter" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, işbirliği protokolü imzalandı.