KARAMAN (AA) - Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman "Yenilenebilir enerji kullanımı ve makine ekipman teknolojisi projeleri için 23 milyon liralık hibe çağrısında bulunmuştuk. Az önce kabul edildiği haberini aldım. Bu Ermenek'in bereketi oldu. Bizim bu ilçemiz için de projelerimiz olacak" dedi.   

MEVKA, Kalkınma Kurulu Toplantısı'nı, 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası nedeniyle Karaman'ın Ermenek ilçesinde gerçekleştirdi. MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, toplantıda yaptığı konuşmada, hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Toplantıyı bu üzücü olay nedeniyle Ermenek'te gerçekleştirme kararı aldıklarını ifade eden Akman "Yenilenebilir enerji kullanımı ve makine ekipman teknolojisi projeleri için 23 milyon liralık hibe çağrısında bulunmuştuk. Az önce kabul edildiği haberini aldım. Bu Ermenek'in bereketi oldu. Bizim bu ilçemiz için de projelerimiz olacak. Konya ve Karaman'ı kapsamayan bu hibe çağrısından, belediyeler, özel idareler, meslek odaları, borsalar ile KOBİ'ler ve istenilen şartlara haiz kooperatifler çeşitli oranlarda yararlanabilecek" dedi.

Karaman Valisi Murat Koca da kurul toplantısının Ermenek'e alınmasının anlamlı olduğunu dile getirerek "Bu bölge hizmet edilmesi gereken bir bölge. Yeni kaynaklar, yeni geçim unsurları bulmamız lazım" diye konuştu.

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen'in ilçeyi anlatan sunumunun ardından son 6 ayda yapılan çalışmalar değerlendirilerek, çıkılacak yeni teklif çağrıları ve 2015 mali destek programları ele alındı.

Toplantı, üyelerin tavsiye ve teklif içeren konuşmalarıyla sona erdi.