Mevlana Celaleddin-i Rumi, Vuslat’ın 741’inci yıldönümünde Şebi Arus etkinlikleri kapsamında Kağıthane’de düzenlenen törenle anıldı.

Kağıthane Belediyesi tarafından Şebi Arus etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi Vuslat’ın 741’inci yılında andı.

Semazenler eşliğinde Tasavvuf Müziği dinletisi ile Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sedat Bika ve vatandaşlar katıldı. Sema töreni, Kuran-ı Kerim Tilaveti, tasavvuf müziği dinletisi ile dolu dolu yaşanan programda Mevlana’nın hayatı ve öğretileri anlatılarak Mevlana’yı konu alan şiirler okundu.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşen programda okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti’nde duygu dolu anlar yaşandı. Semazenlerin gösterisi sırasında gözyaşlarını tutamayan Kağıthaneliler Emre Ermiş konseriyle t asavvuf müziğinin en sevilen eserlerini dinledi.

Programda konuşan Başkan Kılıç, Mevlana’nın Allah aşkıyla tüm insanlara örnek olmuş bir insan olduğunu söyledi. Başkan Kılıç, "Hz. Mevlana Allah aşkıyla, insana olan hoşgörüsüyle herkese örnek olmuş ve bunu kendi döneminin çok ötesine taşımış büyük bir alimdir. Hz. Mevlana’nın 741. Vuslat Yıl Dönümünü sizlerle birlikte anmanın vermiş olduğu mutluluk tarif edilemez. Böylesine maneviyat dolu bir günü yaşamamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmasının sonunda Başkan Kılıç tasavvuf müziği dinletisi ile Kağıthanelilere unutulmaz bir akşam yaşatan Emre Ermiş’e çiçek takdim etti.

Kağıthaneliler Mevlana’yı güzel bir organizasyonla anmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Semazenler, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve tasavvuf müziği dinletisi ile maneviyat dolu bir akşam yaşadıklarını söyleyen Kağıthaneliler, hoşgörüsü ve sevgisiyle yüzyıllardır güzelliklerle anılan Mevlana’yı anma töreni için Başkan Kılıç’a teşekkür ettiler.

741’inci Vuslat Yıl Dönümü programı çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.