YOZGAT (AA) - Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Saint-Etienne forması giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, valilik tarafından yetim çocuklara destek amacıyla hayata geçirilen Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) projesi kapsamında halı saha maçında oynadı.

Ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenen proje kapsamında, babasını kaybetmiş çocuklar ile ilçe yöneticilerinin oluşturduğu takımlar halı saha maçında karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın başlama vuruşunu, ailesiyle birlikte maçı izlemeye gelen milli futbolcu Mevlüt Erdinç ve kaymakam Yasin Özcan yaptı.

Maçın ilk dakikalarında yetim çocukların oluşturduğu takımda forma giyen milli futbolcuyu, 3 yaşındaki oğlu Mehmet Emin de yalnız bırakmadı. 

Mevlüt Erdinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi, babası, eşi ve oğluyla tatil amaçlı memleketi Sarıkaya'ya geldiğini söyledi.

Yetim çocuklara moral vermek amacıyla kaymakam Yasin Özcan'dan halı saha maçı için davet aldığını belirten milli futbolcu, "Buraya zevkle geldim. Kaymakamımızın davetine 'hayır' diyemezdim, yetim çocuklarla oynadık. Onlarla güzel vakit geçirmeye çalıştık" dedi.

 

- "En iyi tatilimi burada geçiriyorum"

Her yıl memleketine geldiğini ifade eden Mevlüt Erdinç, "Köyüme ailemle her zaman zevkle geliyorum. Köyümü çok seviyorum. Yozgatımızı çok seviyorum. Köyümün havası bambaşka. En iyi tatilimi burada geçiriyorum" diye konuştu.

Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan da Yozgat Valiliği tarafından hayata geçirilen Hami-Yet Projesi ile Yozgat mülki sınırları içinde ikamet eden babası vefat etmiş 18 yaşını doldurmamış çocuklar ve annelerinin, ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklendiğini vurguladı.

Proje kapsamında öğrencilere moral desteği vermek istediklerinin altını çizen Özcan, şunları kaydetti:

"Türkiyemizin, Sarıkayamızın ve Yozgatımızın gururu milli futbolcu Mevlüt Erdinç, ailesiyle beraber memleketini unutmayıp her yıl olduğu gibi bu sene de tatilini geçirmek üzere ilçemize geldi. Hami-Yet çocuklarımız da Mevlüt ağabeyleri ile tanışmak, onunla sohbet etmek istedi. Biz de Mevlüt'ten bu talebimize olumlu bir cevap aldık."

Okullarını bitiren, karnelerini alan Hami-Yet ailesi çocukları için bir maç organize ettiklerini, Mevlüt Erdinç'in de şeref konuğu olarak karşılaşmaya katıldığını belirten Özcan, "Mevlüt Erdinç'e teşekkür ediyorum. Bundan sonraki spor hayatında da başarılar diliyorum. Hami-Yet, çocuklarımıza da büyük bir kariyer eğitimi oldu. Mevlüt ağabeylerini görerek, bundan sonraki hayatlarında daha güzel işler yapabilmek için kendilerine güven geldi" diyerek sözlerini tamamladı.