KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi’nde (AEÜ) bu yıl mezuniyet törenlerinin sınavlardan önceye alınması ve dört ayrı tören düzenlenmesiyle ziyaretçi sayısı artan Kırşehir'de,  esnafının yüzü güldü.

Sınavlardan sonra yapılan ve bir gün süren mezuniyet töreninde, öğrenciler kenti erken terk ettiği için esnaf yeterli satışı yapamıyordu. 

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitedeki yeni yönetimin mezuniyet törenlerinde bu yıl değişikliğe gitmesinin esnafa olumlu katkıları olduğunu söyledi. 

Törenlerin son sınavlar öncesine alınması ve dört ayrı tören düzenlenmesinin faydalı olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: 

"Törenler dört güne yayıldığında kente günde bin 500 kişi geldi. Dört günde 6 bin kişi Kırşehir'i ziyaret etti, esnaftan alışveriş yaptı. Bütün esnaf için faydalı oldu. Yeni fakülteler ve bölümler açılırsa daha da iyi olur. Daha önce sınavlar bittikten sonra tören yapılıyordu. Haziran’ın 12’sinde tören oluyordu. O günden sonra Kırşehir boşalıyordu. Bu yıl ise haziran ayı başından itibaren dört ayrı tören yapıldı. Farklı tarihlerde fakültelerin, yüksekokulların ve diğer bölümlerin mezuniyetleri oldu. Dolayısıyla aileler ayrı günlerde geldi. Sıkışıklık ve yer bulamama durumu söz konusu olmadı. Fotoğrafçısından otel işletmecisine kadar herkese faydalı oldu."

- "Adeta erken bayram yaptık"

Kırşehir’de 22 yıldır fotoğraf stüdyosu işleten Ahmet Ay da bu yıl mezuniyette farklı uygulama yapılmasının tören kıyafetiyle fotoğraf çektirmek isteyen öğrencilere ve kendilerine faydalı olduğunu belirtti. 

Törenden sonra sınavlar olduğu için öğrencilerin kentte kaldığını dile getiren Ay, şunları kaydetti: 

"Bu sene sınavlardan önce mezuniyeti yapması ve törenleri dörde bölmesi Kırşehir için çok iyi oldu. 12 Haziran’da mezuniyet töreni oluyordu ve bir günde bitiyordu. Bu sene sınavdan 15 gün önce mezuniyet törenleri yapılmaya başlandı. Haziran’ın başında ilk tören yapıldı. Çok iyi oldu. Ramazan ayı içerisindeyiz. Hala öğrenciler gelip fotoğraf bastırıyorlar. Ramazanın durgunluğunu öğrencilerin hareketliliği dengeliyor. Öğrenci ne kadar Kırşehir’de kalırsa iyi olur. Bu sene bizler adeta erken bayram yaptık."