ERZURUM (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Sözde çözüm veya barış süreci gibi adlar altında insanlarımıza takdim edilen gerçeğin asıl adı, ihanet sürecidir. Milliyetçi Hareket Partisi bu süreci başından beri şiddetle reddetmiştir. Bundan sonra da reddedecektir" dedi.

Yalçın, MHP Erzurum 11. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ülkede suni gündemler yaratılarak gerçek olayların arka plana gizlenmek istendiğini ileri sürdü.

AK Parti ile terör örgütü arasında kapalı kapılar arkasında pazarlıklar yapıldığını iddia eden Yalçın, bu pazarlıkların "ne olur, ne olmaz" düşüncesi ile kamuoyuna siyasi yemler serpilerek sürdürüldüğünü savundu.

Yalçın, bu haliyle Türk siyasetine çok yeni bir kavram getirildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"PKK ile yapılan pazarlıklarda hangi tavizler verilmiştir? PKK neyin karşılığında silah bırakacaktır? Bölücü terör örgütü neyin karşılığında cinayetlerine ve Güneydoğu'daki zulmüne son verecektir? Sözde çözümün sonunda Güneydoğu'nun statüsü ne olacaktır? Türkiye'nin bir ayrışmaya gitmeyeceği konusunda çözüm yolu bulunmuş mudur? Eğer terör sorunu, HDP-PKK'ya özerklik verilerek çözülecekse bunun da açık açık söylenmesi, halkın bu noktada bilgilendirilmesi gerekir. Artık her şey ortadadır, ayan beyandır. Sözde çözüm veya barış süreci gibi adlar altında insanlarımıza takdim edilen gerçeğin asıl adı, ihanet sürecidir. Milliyetçi Hareket Partisi bu süreci başından beri şiddetle reddetmiştir. Bundan sonra da reddedecektir. Biz 7 Haziran'da yapılacak seçime kadar bu gerçekleri her köşeye giderek milletle paylaşacağız."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk'ün de katıldığı kongrede, konuşmaların ardından Ahmet Anatepe ve Naim Karataş'ın adaylığını bıraktığı seçimlere geçildi.