ERZURUM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Seçime altı aydan az bir süre kaldı. Bu zaman zarfı içerisinde MHP, tüm kadrosuyla sokakta değil, meydanda olacak. Meydanlar siyasetin mekanıdır, aziz milletimizin sinesidir. Oradan hareketle seçim sandığı içerisinden çıkmanın yol ve yöntemlerini bulacağız" dedi.

Yalçın, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, dünya tarihinde ülkelerin, o ülke diktatörleştikçe veya o ülke tiranlığa gittikçe ona paralel olarak, o ülkede rüşvetin arttığını, yoksulluğun hat safhaya gittiğini, yolsuzluğun fazlalaştığını söyledi.

Algı yönetiminin ustaca yapıldığını belirten Yalçın, "12 yıldır her sıkıştıkları noktada AKP zihniyeti yönetici kadro, darbe duasına çıkıyor. Yani yandaş medyayla, yandaş bürokrasiyle, yandaş üniversiteyle her biri bir taraftan, 'bize darbe yapılıyor, bizi alaşağı edecekler, geçmişte bunların hepsi darbeciydi' gibi mantıkla adeta 'biri bir yerden darbe yapsa da biz de bunun mağduriyetini oynasak' gibi bir oyun içerisindeler" diye konuştu.

Milliyetçi ülkücü hareketin ateşle imtihan edilmiş bir nesil olduğunu savunan Yalçın, şöyle devam etti:

"Bizim neslimiz cumhuriyet tarihinde ateşle imtihan edilmiş tek ve yegane nesildir ama hiç sesi çıkmaz. Bunun temel sebebi ülkücüler yaptıkları mücadeleyi sadece ve sadece Allah rızası için yapmışlardır ve hala da öyledir. Onun için bunun mağduriyeti üzerinden bir istifade yolu bulma gayreti içerisinde olmazlar, buna tenezzül de etmezler. Bu sebeple bu hareket arzu ettiği makama gelmemiş olmasına rağmen, 46 yıldır hala ayaktadır. 46 yıldır iktidar olamamanın talihsizliğini ve bahtsızlığını yaşıyoruz, bu doğru ama dikkat ederseniz bundan, bu hareket yılmadı."

- "Bu iktidarın alternatifi CHP değildir, MHP'dir" 

Yalçın, MHP'nin rıza göstermediği çözüm sürecinin kabul edilemeyeceğini, gerçekleşemeyeceğini iddia ederek, "Kapalı kapılar ardında ne yaparlarsa yapsınlar, hangi pazarlıkların peşine koşarlarsa koşsunlar, netice itibarıyla bu ülkenin vatan evlatlarının önüne gelecektir. Hep birlikte mütalaa ettiğimiz kararı bu milletin yine kendisi verecektir" ifadesini kullandı.

Yalçın, çözüm sürecinin ülkenin geleceğiyle alakalı olduğunu ve ülkeyi yakından ilgilendirdiğini vurgulayarak, iktidarın yaptığı her şeyi algı yönetimiyle doğru olarak ilan ettiğini belirtti.

Siyasi iktidarın grafiğinde her geçen gün düşme olduğunu ileri süren Yalçın, "Bu iktidar gidicidir. Bu iktidarın alternatifi de CHP değildir, MHP'dir" dedi.

Türkiye'yi adım adım gezeceklerini anlatan Yalçın, "Seçime altı aydan az bir süre kaldı. Bu zaman zarfı içerisinde MHP, tüm kadrosuyla sokakta değil, meydanda olacak. Meydanlar siyasetin mekanıdır. Meydanlar aziz milletimizin sinesidir. Oradan hareketle seçim sandığı içerisinden çıkmanın yol ve yöntemlerini bulacağız. Buna da eminiz" diye konuştu.

Partinin, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Yücel Bulut da yolsuzlukların kapatılması için bin 700 polis hakkında soruşturma açıldığını, 37 daire başkanının değiştirildiğini, 460 polisin açığa alındığını, 42 polisin tutuklandığını, 7 polisin de arandığını söyledi.

Toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de katıldı.