KAYSERİ (AA) - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İç Güvenlik Paketi'ni ilişkin, "Bu yasa tamamen toplumu baskı altına alacak, bütün demokratik haklarını elinden alacak, ifade özgürlüğünü kısıtlayacak maddelerle dolu" dedi. 

Halaçoğlu, MHP 11. Olağan Kayseri İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilen Mustafa Baki Ersoy'u ziyaretinde yaptığı açıklamada, İç Güvenlik Paketi'nin TBMM'Deki kavga nedeniyle genel kurula getirilemediğini belirtti.

"Güvenlik Yasası" diye adlandırılan yasanın AK Partili milletvekillerinin anlattığı gibi bir yasa olmadığını ifade eden Halaçoğlu, "Bu yasa tamamen toplumu baskı altına alacak, bütün demokratik haklarını elinden alacak, ifade özgürlüğünü kısıtlayacak maddelerle dolu. Silahlı kuvvetlerin bir bölümü olan jandarmayı siyasallaştıracak" diye konuştu. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin artık Türkiye'nin hakimiyetinde olmadığını iddia eden Halaçoğlu, çıkarılmak istenen yasanın anlatıldığı gibi bu bölgelerde güvenliği sağlamak için olmadığını öne sürdü. 

Bölgede güvenliğin sağlanamadığını savunan Halaçoğlu, şunları söyledi:

"Cizre'de trafik polislerine 20 litre benzin verilirken şimdi 6 litre veriliyor. Çünkü sokağa çıkıp gezmeleri bile istenmiyor. Bunlara karşı duracak Türkiye'nin bir gücü yok. Kendilerinin mahkeme kurdukları, karne dağıttıkları, vergi adı altında haraç topladıkları, polisleri bile kimlik kontrolüne aldıkları bir yapı var orada. Silahlı güçleriyle askeri düzende yürüyüş yapmalarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti maalesef bunlara karşı durmamakta. Bu durum o bölgede nasıl bir seçim yapılacağının da bir göstergesidir. Yani orada objektif, demokratik bir seçim yapılacağını düşünemiyorum. Tamamen PKK'nın kontrolünde bir seçim yapılacaktır. Çıkarılmak istenen yasa bunlarla alakalı değil. Zaten mevcut yasalara göre molotof atmanın cezası 4 yıldan, yüzünü kapatarak sokağa çıkmanın cezası da 6 aydan başlıyor. Bu suçlardan niye kimse tutuklanmıyor? Bırakın molotof atmayı adam silahla yol kesiyor, kimse senini çıkarmıyor. O yüzden bu yasanın bu tarz olayları önlemek için çıkarıldığı masalını bize anlatmasınlar. Bunlar tamamen göstermelik."