KIRIKKALE (AA) - MHP Kırıkkale İl Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya'nın katılımıyla gerçekleşti.

Kaya, bir düğün salonunda düzenlenen Kırıkkale İl Kongresi’nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok partili sisteme geçilen 1950 yılından bugüne çok sayıda mahalli ve genel seçimin yapıldığını dile getirdi.

7 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin içinde bulunduğu durum dikkate alındığında milletin yarınlarını çok yakından ilgilendirmesi bakımından hayati öneme sahip bir oylama olacağını savunan Kaya, şöyle konuştu:

"Bir anlamda Türkiye’nin yol ayrımı diye de nitelendirebiliriz. Bu yol ayrımından kastım, her geçen gün biraz daha hukuktan uzaklaşarak, hukukun üstünlüğü prensibini ayaklar altına alan, yolsuzluklar batağına saplanmış ve ülkeyi çok ciddi bir bölünme noktasına getirmiş, toplumda etnik anlamda, mezhep ve inanç temelinde bir ayrışma ve kutuplaşma içerisine sürüklemiş bu siyasi iktidardan kurtulmak için önemli bir fırsat olarak sandık önümüze gelecek. MHP bu seçimlere toplumun bütün kesimleri ve ülkemizin gerek dış politika gerekse içerideki sorunlarıyla ilgili çok uzun çalışmalar neticesinde hazırlamış olduğu programıyla gidecek. Bu gidişin tek alternatifi olduğu gerçeğinin tescillendiği bir seçim olarak göreceğiz."

Kaya, yapılan kamuoyu araştırmalarının zaman zaman speküle edildiğini ve toplumda belirli bir algıyı oluşturmaya yönelik yapıldığını öne sürdü.

Kendilerinde somut bir kamuoyu araştırması sonucunun olmadığını ifade eden Kaya, "Gittiğimiz yerlerde, vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde insanların MHP’ye olan teveccühlerini, yaklaşımlarını dikkate aldığımızda büyük ölçüde MHP’ye yönelişin olduğu bir süreç olarak değerlendirmek mümkündür" diye konuştu.

Kongreye, eski Sağlık Bakanı ve MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Osman Durmuş ve çok sayıda partili katıldı. 

600 delegenin oy kullanacağı seçime Erdal Baloğlu başkanlığındaki tek listeyle gidildi.