KAYSERİ (AA) - Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti  Kayseri 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, AK Partili belediye başkanları arasında milletvekili aday adaylığı için istifasına izin verilmesiyle ilgili, "AK Parti'nin aldığı kararla herkese kapıyı kapatıp 'sadece Mehmet Özhaseki gelebilir' demesi bu dünyada yaşayan fani bir kul olarak benim için gurur verici bir hadise" dedi.

Milletvekilleri aday listelerinin açıklanmasının ardından AK Parti Kayseri İl Başkanlığına gelen Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır belediye başkanlığı yapmış, şehre hizmet etmiş biri olarak Kayseri'ye Ankara'dan hizmet edebilecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Türkiye genelinde AK Parti'den belediye başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adaylığı izini verilen tek kişinin kendisi olduğunu ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:

 "Sayın Başbakanımızın talimatıyla istifa ederek aday adayı oldum. Bugün de listeler açıklandı, doğrusu sevinçliyiz, çok iyi bir liste çıktı. Yüzlerce insan müracaat etmişti aslında, o arkadaşlarımızın bir çoğu da bu listede olsaydı onların namına da sevinirdik. Çok kaliteli şehre, ülkeye hizmet edecek bilgisi, birikimi olan insanlar müracaat etmişti ama kısmet  böyleymiş. Şimdi önümüzde iki aylık bir seçim süreci var. Bu süreçte koşacağız, gayret edeceğiz, uğraşacağız yine Kayseri halkına dönüp yapacaklarımızı söyleyeceğiz. AK Parti'nin aldığı kararla herkese kapıyı kapatıp sadece Mehmet Özhaseki gelebilir demesi bu dünyada yaşayan fani bir kul olarak benim için gurur verici bir hadise. Böyle bir güvene layık olduğum için Allah'a şükrediyorum. Şimdi de doğrusu bu sorumluluğumu yerine getirmeye çalışacağım. Özellikle bu iki ay boyunca bütün Kayserili hemşehrilerimizin tek tek ellerini sıkıp onların bir kere daha hayır dualarını alıp inşallah en yüksek oranda temsil edilerek Ankara'ya gidip orada hizmete devam edeceğiz."