Rizeli Milli Boksör Servet Efendioğlu, yetiştirdiği sporcuların aynı zamanda dinini de öğrenebilmesi için kendisine ait apartman dairesini Kuran Kursu’na dönüştürdü.

Rizeli Boks Antrenörü, Milli Boksör Servet Efendioğlu kendisine ait apartman dairesini Kuran Kursu olarak işletilmek üzere İl Müftülüğü’ne tahsis etti.

Rize’de yıllardın boks antrenörlüğü yapan Efendioğlu, madde bağımlısı bazı gençleri ücretsiz olarak eğiterek topluma kazandırması ile gündem olmuştu. Efendioğlu bir kez de boks öğrencilerinin ve diğer vatandaşların dinini öğrenebilmesi için önemli bir adım attı. Efendioğlu, Rize’nin Yeniköy Mahallesi’nde bulunan kendisine ait apartman dairesini Kuran Kursu olarak işletilmesi için İl Müftülüğüne tahsis etti. İl Müftülüğü Kız Kuran Kursu olarak hizmete açtığı açtığı Kuran Kursu’na milli boksörün ismini verdi. Kursta, hem boks öğrencileri, hafta tatilindeki öğrenciler ve kadınlar Kuran-i Kerim eğitimi alıyor.

Efendioğlu yaptığı açıklamada, “Dünya fani. Bize biçilen ömrü yaşayıp bu dünyadan ayrılacağız. Bu nedenle güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Kursa gelen öğrencilerimin bazılarının dini yönlerinin zayıf olduğunu hissettim. Bu nedenle spor hizmetinin yanında bu hizmetin de önemli olduğuna karar verdim. Kendime ait apartman dairesini müftülüğe tahsis ettim. İç donanımını hayır sever dostlarımızın desteği ile hazırladım. Aylık giderlerini ben karşılıyorum. Hem boks eğitimi alan öğrencilerimin bazıları, hem diğer öğrenciler hem de ev hanımları burada, bayan hocaların nezaretinde Kuran-ı Kerim eğitimi alıyor” dedi.