Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ettikten sonra, Kobani eylemlerinde yakılan ADEM’i gezerek incelemelerde bulundu.

Bakan Avcı’ya, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç eşlik etti. Bakan Avcı, Mardin Havalimanı’na indikten sonra, Mavi Marmara gemisinde şehit edildikten sonra, ismi liseye verilen Furkan Doğan Kız İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ettikten sonra 6-7 Ekim tarihinde Kobani eylemlerinde göstericiler tarafından yakılan ADEM’de incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, "Gördüğünüz gibi burası aile destek merkezi, Gülistan gibi yüzlerce kızımız kadınımız burada meslek ediniyorlar. Bir takım kurslardan geçtikten sonra evlerine ek gelir temin edecek beceriler ediniyorlar. Kursların büyük amacıda o ve burada yapılan tahribat nedeniyle geçici bir süre için de olsa gülistan ve arkadaşları daha müsait şartlarda çalışmak zorundalar. Ama ben bu vesileyle yöneticilerimize, öğretmenlerimize kurs hocalarımıza kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. buranın komşuları bu karşıda gördüğünüz apartmandaki insanlar, burası yakılırken müdahale etmek istiyorlar. Onlarda taşlandığı için yeteri kadar müdahil olamıyorlar. Ama onların buraya sahip çıkma noktasında bir irade gösterdiklerini biliyorum. Ayrıca onlara komşulara ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz. o eylemleri gerçekleştirenlerin anneleri teyzeleri halaları kız kardeşleri eğitim görüyorlar" dedi.

"ADEM’DE 150 BİN LİRALIK TAHRİBAT VAR"

Binada yaklaşık 150 bin lira civarında tahribatın olduğunu belirten Bakan Avcı, "Öğretmenlerimiz yöneticilerimiz onların anneleri teyzeleri kız kardeşleri ek bir beceri kazansınlar ailelerine bir katkıda bulunsalar diye bu kursları düzenliyorlar. Ve büyük fedakarlıklarla bu kursları yönetiyorlar. Bir kez daha onlara çok teşekkür ediyorum. Her hangi bir can kaybı olmadığı için çok şükür. Biz bunları telafi ederiz. Tadilat ve tamiratını yaparız. Kütüphanelerimize yapılan saldırılar var. Oralarda daha çok kitap göndereceğiz. Kampanyayı da başlattık zaten Milli Eğitim Bakanlığı olarak da her türlü desteği yaparız, yapıyoruz. Buranın da ödenekleri gönderildi. Burası eskiden de daha güzel hale gelecek. Eskiden daha çok kursiyerlerimize inşallah hizmet verecek" diye konuştu.

Gülistan adlı kursiyerin Aile Destek Merkezi’nin üst kısmına ek bina yapılması talebi üzerine Bakan Avcı, "Tarihi bina olduğu için müdahale edemeyiz. Ama sığmıyorsanız çevrede ek binalarla inşallah kapasiteyi artırırız" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin binada ne kadar maddi hasar olduğu sorusuna ise bakan avcı 150 bin lira civarında tadilat ve tamiratın gerektiğini söyledi.

Bakan Avcı, daha sonra Mardin’e hareket etti.