ÇANKIRI (AA) - Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) tüm öğrencilere başarılar diledi.

Yazıcı, yazılı açıklamasında, hayatın her döneminde sınavlar olacağını belirtti. YGS'nin bu sınavlardan biri olacağını bildiren Yazıcı, "Sınava birkaç gün kala zihinsel ve bedensel olarak dinlenmenizi, beslenme ve uyku düzeninize dikkat etmenizi, sınava giriş için gerekli evrakları hazırlamanızı, mümkünse sınav gireceğiniz okulu önceden görmenizi önemle tavsiye ederim. Üniversite giriş sınavlarında başarılı olacağınıza yürekten inanıyor ve gönlünüzden geçen üniversitelerde eğitiminize devam etmenizi canı gönülden istiyorum" ifadelerini kullandı.

Velilere de önerilerde bulunan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Değerli veliler, geleceğimizin teminatı ve ülkemizin zenginliği olan sevgili öğrencilerimizin başarılı olmalarında en büyük pay sizlerindir. Unutmayın ki sınavlar kişiliği değil bilgiyi ölçer. Öğrencilerimizin heyecanlı olduğu bu süreçte onların yanında olmanız, onlara destek olmanız çok önemlidir. Çocuklarınızla ilgili her türlü konuda okullarındaki öğretmenlerinden ve rehberlik servisinden destek ve bilgi alabilirsiniz."