KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde yaşayan milli güreşçi Mümin Kırcan, evlerinin bahçesinde bulduğu yavru kartalı eliyle besliyor.

Kırcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni Mahalle'de bulunan ve yaz döneminde ikamet ettikleri evlerinin bahçesinde bir yavru kartal bulduğunu söyledi.

Kartalı etle beslemeye başladıklarını anlatan Kırcan, "Ellerimizle besleyince bize alıştı. Artık elime ve koluma da konmaya başladı. Kafeste besleme gibi bir durum yok. Her gün tavuk ciğeri ile besliyoruz. Günde 1 kilogram, bazen iki günde 1,5 kilogram ciğer yiyor. Kış döneminde büyüdüğünde ne olur bilemiyoruz. Eğer durursa bakmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yavru kartalın her sabah ormanı gezip tekrar bahçelerine geldiğini belirten Kırcan, kuşun sürekli öttüğünde acıktığını anlayıp beslediklerini dile getirdi. 

Kırcan, kartalın 3 aylık olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Araştırdık, kaya kartalı olduğunu öğrendik. Genellikle bahçede, bu çevrede duruyor, uzağa gitmiyor. Sanıyorum henüz doğada beslenemiyor. Herhalde ilerleyen zamanlarda doğal yaşamda beslenmeye başlar. Bizim aslımız yörüktür. Kurt ve kartal önemli hayvanlardır. Biz de kartala severek bakıyoruz."