YOZGAT (AA) - Dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllüsü olarak Kırgızistan'a gidecek. 

Memleketi Yozgat'ta, ailesini ziyaret eden Kayaalp, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, TDV gönüllüsü olarak Kırgızistan'a gideceğini ve bu yıl kurbanını orada keserek ihtiyaç sahibi kişilere ulaştıracağını söyledi.

Türkiye'nin dünyanın her yanındaki Müslümanları kucakladığını ifade eden eden Kayaalp, "TDV, her yıl dünyanın birçok ülkesinde vekaletle kurban kesiyor. Bu yıl düzenlenecek kurban dağıtım programına ben de katılmak istedim. Şimdi de etkinliğe katılmak üzere yola çıkıyoruz. TDV bir çok ülkede bu tür organizasyonları yapıyor. İnşallah hayırlı bir işe imza atmış olacağız" diye konuştu.

Kayaalp, dünyanın birçok ülkesinde insanların yardıma muhtaç olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Dünyanın farklı coğrafyalarında bizimle bayram yapmak isteyen milyonlarca Müslüman kardeşimiz var. Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları bu bayramda da onları yalnız bırakmıyor. Ben de TDV'nin gönüllüsü olarak milletimizin emanetlerini ve selamlarını Kırgızistan'daki kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağım. Benim için güzel bir duygu. Rabbim herkesin yaptığı ibadetleri kabul etsin." 

Kayaalp, ziyaretin ardından, TDV'nin Kırgızistan'ın Bişkek ve Oş şehrindeki kurban organizasyonlarına katılmak için yola çıktı.