YOZGAT (AA) - Milli güreşçi Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumunda  kalan mahkumlarla bir araya geldi.

Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünün faaliyeti kapsamında Yozgat Adalet Sarayı Toplantı Salonu'nda düzenlenen söyleşiye katılan Kayaalp, burada başarılarını anlattı.

Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat üçüncüsü Kayaalp, söyleşi sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür etkinlikleri bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü belirtti.

Her zaman olduğu gibi bu günde başka bir organizasyona katıldığını ifade eden Kayaalp, "Her zaman okullara giderek minik kardeşlerimizle bir araya gelirdik. Bu gün değişik bir programa katıldık. Denetimli serbestlikten yararlanan mahkum arkadaşlarla beraber olduk. Onlara hayatımızdan örnekler vermeye çalıştık. Hayat mücadelemizi anlattık ki, onlarda bundan sonrası için hayattan yılmadan kendilerine daha iyi bir gelecek sağlayabilmeleri ve hayatın zorluklarıyla başa çıkabilmeleri için kendi hayatımızdan örnekler vererek oldukça güzel bir sohbet gerçekleştirdik" dedi.

Bu tür programlarına devam edeceğini kaydeden Kayaalp, "Önümüzde dünya şampiyonası var. Dünya şampiyonasından sonra zamanım bol olacak ve bu tür organizasyonlara devam edeceğim" diye konuştu. 

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz da, Rıza Kayaalp'in başarıları ile Türkiye'yi gururlandıran örnek bir sporcu olduğunu söyledi.

Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünün faaliyeti kapsamında davet ettiklerini ifade eden Yavuz, "Denetim ve hükümlülük altındaki hükümlülerimize örnek bir şahsiyet olarak davet ettik. Onların hayatta karşılaştıkları zorluklar, cezaevi sonrasında sosyal hayatta çevrelerine adaptasyonda yaşadıkları sıkıntılar konusunda cesaretlendirmek, yılgınlığa, bezginliğe ve ümitsizliğe düşmemeleri için kendilerine örnek bir şahsiyeti sunmak adına böyle bir organizasyon yaptık. Güzel bir katılımla hem hükümlülerimize hemde bizlere kendi hayatından aydınlatıcı örnekler vererek yol gösterdi. Bizleri kırmadığı için kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Programa, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, bazı hakim ve savcılar, adliye çalışanları ve hükümlüler katıldı.