Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi umut dağıtmaya devam ediyor. Milli Piyango İdaresi’nin büyük ikramiyeyi 50 milyon olarak açıklamasının ardından vatandaşlar bilet almak için sıraya girerken, Mersin’de de biletler bitmek üzere. Mersin Milli Piyangocular Odası Onursal Başkanı Mahmut Tekinerdoğan, "Vatandaşlarımız bilet almak için son günü beklemesinler" dedi.

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Milli Piyango yılbaşı biletlerinde tam bilet 50, yarım bilet 25, çeyrek bilet ise 12.5 TL’den satılıyor. Bu yıl Milli Piyango İdaresi küçük ve büyük ikramiye ile birlikte vatandaşlara 286 milyon 150 bin TL dağıtacak. Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 3 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet 1 milyon lira ve 5 adet de 500 bin lira verilecek.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Milli Piyangocular Odası Onursal Başkanı Mahmut Tekinerdoğan, biletlerin hızla satıldığını söyledi. Milli Piyango İdaresi’nin elde edeceği gelirlerin küçük ve büyük ikramiyeler olmak üzere 286 milyon 150 bin TL’sini vatandaşlara dağıtacağını belirten Tekinerdoğan, “Ankara, İstanbul, İzmir, Muğla ve İskenderun’dan yaklaşık 10 bin tam, 50 bin yarım, 500 bin çeyrek bilet Mersin’e geldi. Bu da yaklaşık 10 milyon denk geliyor. Bundan sonra da bizde bilet olmadığı için diğer illerde bulunan milli piyango idarelerinden biletleri temin etmeye çalışacağız. Bizde şube olmadığı için biletler bize dışarıdan geliyor. Vatandaşlarımızı biletsiz bırakmamaya çalışacağız. Geçmiş yıllara oranla biraz işlerimiz durgun ama yine bu sene de biletler biter. Özellikle son gün bayilerde kuyruk oluşacaktır. Vatandaşlarımız son günü beklemesinler çünkü şu anda aşağı yukarı biletlerin yüzde 25’i kalmıştır. Çok kısa sürede de biletler bitecektir. Şu anda bazı bayilerde biletler bitti. Diğer bayilerde de bugün yarın biletler tükenir. Şu anda bayilerimizin ellerinde genelde çeyrek biletler kaldı" diye konuştu.

Sahte biletler konusunda da vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Tekirerdoğan, "Biletlerin dokusunda, yuvarlak içerisinde milli piyango amblemli filigran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kağıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık altında görülebilen, uzunluğu en az 3 milimetre olan parlak çizgiler şeklinde, mavi ve sarı renkli görünmez elyaf yer alıyor. Bu kısımlara dikkat edilmelidir. Birde numaralar kabarık olur elle dokunduğunuzda bulun hissedebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Büyük ikramiyenin kime çıkarsa çıksın hayırlı olmasını dileyen Tekinerdoğan, "Ama büyük ikramiye paraları bankada stok yapacak bir kişiye çıkmasın. Çıkacak parayla bir iş yeri açıp 50-100 kişiye iş verecek birine çıksın. Bu vesileyle herkesin yeni yılını da kutluyorum. Yeni yılın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Geçen yıl talihlilerden biri Mersinliydi. İnşallah bu sene de Mersinli vatandaşlarımızdan en az birine bu biletleri satmış olmayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.