Ordu’da geçtiğimiz Ağustos ayında birinci kattaki evlerinin balkonundan düşerek yaralanan 4 yaşındaki Nehir Özçelik’in boynunun kırıldığı 2.5 ay sonra anlaşılabildi. Felç olma riskiyle karşı karşıya kalan minik Nehir, halo vest cihazıyla tedavi olmaya çalışıyor.

Ağustos ayında evlerinin balkonundan beton zemine düşen 4 yaşındaki Nehir Özçelik, ailesi tarafından Ordu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İddiaya göre doku zedelenmesi olduğu gerekçesiyle krem verilerek evine gönderilen minik Nehir’in boynunun kırıldığı 2.5 ay sonra anlaşılabildi. Yaşananları anlatan 50 yaşındaki dede Yaşar Özçelik, “Torunum Ordu Devlet Hastanesi’nde doku zedelenmesi olduğu gerekçesiyle krem verilerek evine gönderildi. 15 gün kadar bu kremi kullandı. Ancak her geçen gün artan boyun ağrıları üzerine tekrar hastaneye götürdük. Tekrar krem kullanması tavsiye edilince bu kez onu başka bir devlet hastanesine götürdük. Burada çekilen röntgen filmlerinde de bir şey olmadığı söylendi. Bu gidiş gelişler bir ay sürdü. Ancak boyun ağrıları artınca bu kez onu özel bir hastaneye götürdük. Burada yapılan tetkiklerinde boynunun kırık olduğu ortaya çıktı. Ancak doktorlar boynu kırık olduğu için ameliyat yapamayacaklarını belirtince biz de Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürdük. Buradaki profesör doktorlar da ’Bu kırık nasıl görülemez’ diye hayret etti. Ancak buradaki doktorlar da bir şey yapamadı. Bunun üzerine Ankara’ya Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk yaptırdık. Ancak yer bulamadığımız için günlerce Ankara’da bekledik. Bir doktorun yardımıyla Ekim ayının ilk haftasında İbn-i Sina Hastanesi’ne yatırdık. Burada halo vest cihazı takıldı. Şimdilik bununla tedavi olacak. Doktorlar teşhis konulmasında geç kalındığı için felç olma riski olduğunu söylediler” dedi.

Minik Nehir’in halası Lütfiye Özçelik, sorumlular hakkında şikayetçi olacaklarını belirterek, “Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

Nehir Özçelik’in raporuna imza atan ve boyun kırığını fark edemeyen pratisyen Doktor A.G.K. ise, "Gözümden kaçmış olabilir" demekle yetinerek konuşmaktan kaçındı. Bu arada Ordu Sağlık Müdürlüğü’nün olayla ilgili inceleme başlattığı bildirildi.