Türkiye’de 20 yıldır yaşayan Rus kökenli müzik ve matematik öğretmeni Anna Uluç önderliğinde, çoğu Türklerle evli yabancı ülke kökenli kadınlar tarafından kurulan Slav Kültür ve Eğitim Derneği (TALANT), "Uluslararası Kemer’de Sonbahar Festivali" düzenledi.

Antalya’nın Kemer ilçesi Çamyuva mahallesinde bulunan dernek binasında ilki düzenlenen etkinlikte, derneğin düzenlediği kurslara katılan her yaştan öğrenciler öğrendiklerini ve ürettiklerini sergilerken, veliler de sahip oldukları yetenekleri sergilemeye çalışınca renkli görüntüler ortaya çıktı. Festivalde, öğrenci ve velilerinin rol aldığı, öğrenci korosunun seslendirdiği, müziklerini Anna Uluç’un yaptığı kısa film sunuldu. "Çar İvan ile Sultan Ayşe’nin aşkı" isimli filmde gelişmeler mizahi bir anlatımla sunulurken, derneğin faaliyetleri de tanıtıldı.

EMEKLERİMİZİN HASAT ZAMANI

İsmi Rusça, Yetenek anlamına gelen derneğin kurucusu ve eğitmeni Anna Uluç, festivali sunarken yaptığı konuşmada, "Bütün bunlar bizim ilkbaharda tohumlarını ekip sonbaharda toplayıp sizlerin huzurunuzda sunduğumuz çeşitli lezzetlerde meyvelerimiz, sebzelerimiz gibi şarkılarımız, şiirlerimiz, danslarımız, oyunlarımız, resimlerimiz. Uluslararası 1.Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirdiğimiz ’Kemer’de Sonbahar’ etkinliğidir" dedi.

Uluç, bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri festivalin önümüzdeki yıllarda geliştirilerek devam edeceğini söyledi.

AMAÇ UYUM VE KAYNAŞMA

Rusya’da başlayan eğitim faaliyetinde bugüne kadar iki binden fazla insanda emeği olduğunu belirten Anna Uluç, TALANT’ın kendisi için yıllarca bir rüya olduğunu belirterek, Türkiye’de yaşadığı 20 yıllık süre içinde Türklerle evli olan, Türkiye’ye yerleşen değişik ülkelerden ailelerin uyum ve dayanışmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Festival sonunda, her yaştan öğrenciler ile bazı velilere ve etkinliğe katkıda bulunanlara Kemer Belediyesi tarafından sertifika ve plaket verildi.