Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından verilen eğitimle, ilkokul öğrencileri acil durum konusunda bilgilendirildi. 112 acil sağlık hizmetlerinin hangi durumlarda aranması gerektiği konusunda bilgi veren ekipler, ambulans olay yerine gelene kadar yapılması gerekenleri anlattı.

Edirne Gazi İlkokulu’nda verilen eğitimde öğrenciler 112 hattının gerekmeyen durumlarda aranmaması konusunda uyarılırken, acil hattı arandığında adres bildiriminin nasıl yapılacağı ve hastalara nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilendirildi. Öğrenciler sağlık çalışanlarını büyük bir dikkatle dinlerken, acil durumlarda nasıl hareket edecekleri yönünde sorulan sorulara da yanıt verdi. Eğitimin ardından öğrenciler okul bahçesinde bulunan ambulansları inceledi.

Edirne İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Muhsin Kişioğlu 112 acil hattına 2 bin civarında çağrı yapıldığını kaydederek, bu çağrıların sadece 100 kadarının değerlendirilerek vaka için çağrı çıkışı yapıldığını söyledi. Gelen aramaların sadece yüzde 5 veya 10’unun gerçek vaka anlamına geldiğini söyleyen Dr. Kişioğlu, "Yanlış ve hatalı çağrı yapanlar ne yazık ki genellikle ilkokul ve ortaokul öğrencileri. Çocuklarımıza eğitim vererek bu yanlış çağrıları azaltmayı amaçlıyoruz. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol yaparak, öğrencilere eğitim vermeye başladık. Gazi ilkokulu 12’nci okulumuz ve Edirne’de bütün okullara eğitim vereceğiz. 112 acil hattı arandığında ambulansı gelene kadar ne yapılması gerektiği anlatılıyor. Bu amaç doğrultusunda hizmet kalitemizi artırarak eğitimlere devam etmek istiyoruz" dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 54 okul gezilerek öğrencilere eğitim verilecek.