Eskişehir’de Motosiklet Kulüpleri Birliğince yaklaşık 500 motosiklet tutkununun katıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen kent turu, izleyenleri büyüledi.

Hasan Polatkan Bulvarı üzerinde bir araya gelen yaklaşık 500 motosiklet sürücüsü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle motosikletlerine taktıkları Türk bayraklarıyla kent turu yaptı. Trafik polislerinin eşliğinde kent içi trafik güvenliği sağlanarak bulvar üzerinden Ali Fuat Güven Caddesi, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi ve Üniversite Caddesini turlayan motosiklet tutkunları, çevredeki vatandaşları adeta büyüledi.

Etkinliğin düzenlenmesi ile ilgili konuşan, 36 yıldır motosiklet kullanan ve bir motosiklet kulübünün başkanlığını yapan Faruk Yayla, her sene bu ve benzeri etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Motosikletin tehlikeli olmadığını ifade eden Yayla, “Tehlikeli değil aslında. Korumaları olduktan sonra motosiklete binmek keyifli ancak bunu tehlikeli olarak yansıtanlar var. Biz sürat yapmıyoruz. Her birlikte toplu hallerde sürüşlerimiz olur” dedi.

Motosiklet sürücüsü Serdar Döner ise, motosikletçiler olarak memleketteki çeşitli gelişmeler üzerine kortej gerçekleştirdiklerini ifade etti. Etkinliğin amacına ilişkin konuşan Döner, şunları kaydetti:

“Bugün cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü, Cumhuriyet Bayramımız. Bayram etkinlikleri çerçevesinde motorcular olarak yüzlerde gülümseme, Cumhuriyetimizin önemi, ona verdiğimiz değer ve son zamanlarda bayrağımıza yapılan saldırıları kınadığımızı, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermek amacıyla bugün etkinlik yapıyoruz. Bizler memleketin her tarafında huzur, barış, kardeşlik ortamının olmasını istiyoruz. Cumhuriyetimizin ilkelerine sonuna kadar sahip çıkılmasını ve özgür bağımsız bir Türkiye Cumhuriyetinin payidar olması için gayret içindeyiz. Birlik ve beraberliğimizi göstermek için buradayız.”

Bir diğer motosiklet sürücüsü Cüneyt Buzlu ise, “Amacımız motosiklet hobisini bilinçli ve eğitimli bir şekilde yaşamak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla motorcu arkadaşların duyarlı olduğunu ve cumhuriyetimize sahip çıktığımızla ilgili bir kortej düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Üniversite Caddesi üzerinde sona eren kortej, motosiklet tutkunlarının saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuması ile sona erdi.