Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) hattında çalışan halk otobüsü şoförleri, kampüs yakınına dinlenme yeri yapılması konusunda üniversite yönetiminin tutumundan rahatsız oldukları için kontak kapatma eylemi yaptı. Şoförlerin eyleminin sınav haftasında yapılmasına tepki gösteren öğrenciler de yolu trafiğe kapatarak eyleme karşılık eylem yaptı.

Edinilen bilgiye göre otobüs şoförleri, kampüs yakınına dinlenme yeri yapılması için Muş Belediye Başkanlığından konteyner talebinde bulundu. Şoförlerin talebi üzerine belediye tarafından kampüs yakınına kurulan konteyner, iddiaya göre MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç tarafından kaldırılmak istendi. Duruma tepki gösteren otobüs şoförleri de dinlenme yerlerinin ve tuvaletlerinin olmadığını belirterek bugün kontak kapatma eylemi yaptı.

EYLEME EYLEMLE KARŞILIK

Kendilerine bir yer yapılana kadar eylemlerini devam ettireceğini ifade eden şoförlerin ikna olmaması üzerine bu defa da öğrenciler eylem yaptı. Sınav haftası olması sebebiyle zor durumda kalacaklarını ifade eden öğrenciler, şoförlerin eyleminin son bulması veya ertelenmesi için üniversite yoluna taş dökerek ulaşıma kapattı. Yaklaşık bir saat boyunca yolu ulaşıma kapatan öğrencilerin yanına gelen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, mağduriyetin giderileceğini ve öğrencilerden eylemi sonlandırmalarını istedi. Göreve geldiği günden bugüne kadar öğrencilerin mağduriyetini gidermek için bütün yolları denediğini belirten Başkan Feyat Asya, "Burada minibüsçüler için bina yapalım dedik. Bina yapılana kadar konteyner kurduk. Rektör Hoca, burada konteyner kurulmasına karşı çıktı. Dolmuşçular da tuvalete gidecek yerlerinin olmadığını söylüyor. Onlar da bu sorun çözülene kadar kontak kapatacaklarını söyledi. Ben de şoförlerle görüştüm ve sınav haftası bitene kadar, sizler mağdur olmayın diye eylemi sonlandırmalarını istedim. Bunu çözeceğiz çünkü sizler bize emanetsiniz" dedi.

BAŞKAN DİREKSİYONA GEÇTİ

Öğrencileri eylemlerini sonlandırmaları konusunda ikna eden Başkan Asya, bir otobüsün direksiyonuna geçerek öğrencileri şehir merkezine taşıdı.

Öğrencilerin ve şoförlerin eyleminin sona ermesi üzerine, taşlar askerler tarafından kaldırılarak yol tekrar ulaşıma açıldı.