ANKARA (AA) - Çeşitli fakültelerden mezun mühendisler ile veteriner hekimler, atamalarının yapılması için Ankara'da eylem yaptı.

Kızılay Meydanı'nda toplanan ve aralarında ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi mühendisleri ile teknikerler ve veteriner hekimlerin de bulunduğu yaklaşık 25 kişilik bir grup, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e, atamalarının yapılması çağrısında bulundu.

Ziraat mühendisi Serkan Baltacı, Veteriner Hekimlerin Dayanışma Platformu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyen gençler adına bir açıklama yaptı. Baltacı, 70 bin mühendis ve teknikerin işsiz olduğunu ve atama beklediğini ifade etti. Bazı milletvekillerinin kendilerini sosyal medyada engellediğini söyleyen Baltacı, ‘‘Hükümetimizden artık bizi duymasını ve mağduriyetimizi anlamasını istiyoruz’’ dedi.

Baltacı, ocak ayından itibaren yıl sonuna kadar 10 bin atamanın yapılmasını istediklerini belirterek, ‘‘Personel eksikliği yüzünden devletimiz milyonlarca lira zarara uğramaktadır’’ dedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.