ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi muhtarlara yönelik “Kadın Sığınmaevi ve Müdahale” paneli düzenledi.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre belediye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi düzenlediği panelle, şiddete uğrayan kadınlara nasıl destek verildiğini anlattı.

Panelle mahalle muhtarlarına, semtlerde şiddete uğrayan ya da herhangi bir nedenle desteğe ihtiyaç duyan kadınların nasıl yönlendirilmesi gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Desteğe ihtiyaç duyan kadınların yalnız olmadığının vurgulandığı panelde, kadınların bireysel olarak da 458 89 00 numaralı telefona başvurabilecekleri belirtildi.

Açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen panelde konuşan Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Yöneticisi Gülhan Alıcı Avşar, kendilerine şiddet gören kadınların yanı sıra haklarını öğrenmek isteyen ya da tek başına ayakta durmakta zorlanan kadınların da başvurabildiğini belirtti.

Yardıma ihtiyaç duyan kadınların 458 89 00 / 1154 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceklerini ifade eden Avşar, danışma hizmetinin ücretsiz ve gizlilik ilkesine dayalı olarak verildiğini vurguladı.

Avşar, kadınlara psikolojik ve hukuki destek verilen kadınların, gerekli hallerde sığınma evinde korumaya alındığını kaydetti.

Sığınma evi Danışmanı Özlem Cuğ Atalay da sığınma evine yerleşen kadınların öncelikle uğradığı şiddetten kaynaklanan travmayı atlatabilmesi için çalışıldığını belirtti.