ANKARA (AA) - İslam Kültür Sanat Platformunun öncülüğünde, daha önce İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Konya, Gaziantep, Erzurum ve Bursa'da düzenlenen "Mukaddes Miras" Sergisi yarın Eskişehir'de açılacak.

Platformdan yapılan açıklamada, Mütevelli Heyeti Başkanlığını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yaptığı Türk Dünyası Kültür Vakfı'nın katkılarıyla, ETİ Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu'nda düzenlenecek serginin açılışını Bakan Avcı'nın yapacağı bildirildi. Sergide özel koleksiyonlardan bir araya getirilen el yazması Mushaf-ı Şeriflerin sergileneceği belirtildi.

- "Mukaddes Miras"

İslam coğrafyasında 9. Yüzyıl ile 19. Yüzyıl arasında yaşamış önemli hattatlar tarafından kaleme alınmış el yazması orijinal Kur'an-ı Kerim'lerden oluşan sergide Kuzey Afrika'dan Çin'e, Hindistan'dan Moğolistan'a, Cezayir'den İran'a çok geniş bir coğrafyada kaleme alınmış Mushafların birçoğu görülebilecek.

Sergide İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Şeyh Hamdullah, Hafız Osman, Cafer-i Baysunguri Tebrizi, Mehmet Emin Rüşdi ve Hafız Mustafa Şevki gibi önemli isimlerin eserleri de bulunuyor.