KAYSERİ (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, sığınmacıların umuda yolculuğunu konu alan "Mültecilerin Avrupa'ya Yürüyüşü ve Yaşanan Dramlar" adlı fotoğraf sergisi açtı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Meydan Parkı önünde açılan ve 30 fotoğrafın yer aldığı sergide, sığınmacıların zorlu yolculuğu fotoğraflarla aktarıldı. 

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Asya ve Afrika’nın mazlum insanlarının iç savaş, kuraklık ve zalim rejimlerin baskısına dayanamayıp Batı'ya yolculuğa çıktıklarını söyledi.

Binlerce insanın yollara düştüğünü anımsatan Taş, "Karadan ve denizden buldukları vasıtalarla bazen de yaya olarak kendilerine daha iyi bir gelecek kuracaklarını zannettikleri Batı ülkelerine doğru her tehlikeyi göze alarak akın akın sel olup gidiyorlar. Aksine Batı ülkeleri de bunları kabulde çok hevesli ve istekli görünüp 'hoş geldiniz' demiyor, onların gelmemesi için sınırları kapatmaya, denizlerde teknelerini batırmaya çalışıyor. Bir kısmı Aylan Kurdi ve ailesi gibi Ege’nin sularında bir kısmı İtalya açıklarında Akdeniz’in azgın sularında boğuluyor" diye konuştu.

Taş, MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak sığınmacıların bu dramını duyurmak için bu sergiyi açtıklarını belirtti. 

 Sergi, 22 Eylül Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek.