Tunceli’nin Ovacık ilçesinde, sıcak havadan bunalan vatandaşlar, Munzur Çayı’nda yüzerek serinlemeye çalıştı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde devam ettiği Ovacık’ta, yerli ve yabancı turistler hafta sonu tatilini fırsata çevirerek Munzur Çayı’na akın etti. Sıcak havadan bunalan onlarca vatandaş, ilçede kar sularıyla beslenen Munzur Çayı üzerindeki Kandolar gölünde yüzerek serinlemenin keyfini çıkardı.

Munzur Çayı’nın yüzmek için elverişli olduğunu dile getiren Alican Batar, tüm yaşıtlarını yüzmeye davet etti.

Kendi yaşındaki çocukların kolayca Munzur Çayı’nda yüzebileceğini belirten Batar, "Munzur Çayı, Bodrum’da ki tatil alanlarına belki bin çekmez ama, gayet güzel bir yer. Herkesi buraya bekleriz. Hava sıcaklıkları son bir haftadır mevsim normallerinden daha yüksek olduğu için Munzur Çayı’na yüzmeye daha çok geliyoruz" dedi.

Yaz tatilini geçirmek için İstanbul’dan Ovacık’a geldiğini aktaran Meliha Çolak da havaların çok sıcak olmasından yakınarak, "Burası gayet iyi. Sıcak olduğu içinde serinlemek için her zamanki gibi Munzur Vadisi’ni tercih ediyoruz. Diğer illere rağmen buranın doğası ve suyu gayet güzel. Balıklarla beraber yüzüyoruz diyebilirim. Ülkemizdeki tatil yörelerine göre buranın suyu daha temiz. Doğa harika. Gayet eğleniyoruz ve mutluyuz. Herkesin burada tatil tercihi yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

Elazığ’dan Ovacık’a geldiği belirten Baran Cem Gedik ise havaların son bir haftadır çok sıcak olduğunu ve bu yüzden de arkadaşlarıyla birlikte Munzur Çayı’nda yüzdüklerini kaydetti.