ANKARA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Mursi hakkında verilen idam kararının kaldırılması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye gönderdiği mektupta, ölüm cezasının insan hakları açısından kabul edilemez olduğunu bildirdi.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, Feyzioğlu, Mursi ve beraber yargılandığı 100'den fazla kişi hakkındaki idam kararının kaldırılması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye mektup gönderdi. 

Mektubunda sorunun hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesini isteyen Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliğinin ölüm cezalarına ilişkin kaygı ve endişelerini aktardı. Feyzioğlu, dünya çapındaki bütün avukatların, insan hakları ve temel özgürlükler ile İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 3. maddesinde ifade bulan yaşama hakkının korunması konusunda aynı temel değerleri taşıdığına inandıklarını kaydetti.

Savunmanın temsili olmadan yapılan yargılamanın adil yargılanma hakkını ihlal ettiğinin altını çizen Feyzioğlu, mahkeme sonunda verilen ölüm cezasının insan hakları açısından kabul edilemez olduğunu ve insan hayatına yönelik her eylemin kınanması gerektiğini bildirdi.

Türkiye Barolar Birliğinin her durumda ölüm cezasına karşı olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, mektubunda "Hukuk devletine, ölçülülüğe ve eşitliğe aykırı olan ölüm cezalarına mani olmak için elinizden geleni yapmanızı rica ediyoruz" ifadesini kullandı.