KONYA (AA) - Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen "Cuma Konferansları" devam ediyor.

Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, şube binasında yaptığı konuşmada, Ülkenin 2023 hedefleri doğrultusunda her vatandaşa ve kuruma büyük görevler düştüğünü söyledi.

Millet olarak her alanda çok mesafe kat edilmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, "Ülkemizin bu hedefleri doğrultusunda çalışan ve taşıyıcı rol üstlenen kurumlar var. Bu kurumların başında ise TÜBİTAK gelmektedir. Çünkü bir toplumu ayakta tutan ve geliştiren en önemli faktör o ülkenin bilim ve teknoloji alanda yapmış olduğu çalışmalardır" dedi.

Bu haftaki toplantıya konuşmacı olarak katılan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik ise TÜBİTAK'ın 2002 yılından itibaren bilimsel ve teknolojik çalışmalar yapılan, özel sektör ile yakın temas halinde çalışan bir kurum kimliğine kavuştuğunu dile getirdi.

Kurum olarak ülkenin ve milletin menfaatleri doğrultusunda destek vermeye gayret ettiklerini belirten Çelik, "Kurum olarak girişimcilik ve yenilikçilik konularına özel önem veriyor, bu alandaki desteklerimizin çeşitlerini ve oranlarını her geçen gün artırıyoruz. Kurum olarak devletimizin ve hükumetimizin bu konudaki hassasiyetinden son derece memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu.

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları (TEYDEP) desteklerinin her geçen gün arttığını da vurgu yapan Çelik, şöyle devam etti:

"Bilim ve teknoloji odaklı yeniliklerin gerçekleşebilmesi için en önemli faktör nitelikli insan gücüdür. Sağlıklı alt yapıya sahip yeni fikirlerin ve projelerin ortaya konulabilmesi ve hayata geçirilebilmesi için özel sektör, eğitim sistemi ve kamu desteği işbirliğine mutlak suretle ihtiyaç vardır. Bu noktada da üniversite sanayi işbirliğinin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Artık üniversite, sanayi işbirliğini sağlamak ve bir an önce bunun meyvelerini almak mecburiyetindeyiz. Bizler millet olarak bunları başarabilecek potansiyele ve altyapıya sahibiz"

Program, soru-cevap bölümünün ardından MÜSİAD Konya Şube Başkanı Şimşek'in, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Çelik'e hediye takdim etmesi ile sona erdi.

Konferansa, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, MÜSİAD üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.