Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun, göreve başladığından beri üzerlerinde hep ‘T’ hakimiyeti olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mesleki Değerlendirme Toplantısı Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Ramada Otel’de yapıldı. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser ile Teftiş Kurulu Üyeleri katıldı.

Bakanlıktaki ‘T’ hakimiyetini anlatan Dursun, “Bakanlığımıza hep Kültür Bakanlığı diyorum fark ediyor musunuz? Turizm demiyorum, niye demiyorum bilmiyorum. Ama kültür ve turizmin birbirine ne kadar yaklaştığını, ne kadar ayrışması gerektiğini de hep beraber düşünelim. ‘T’ hakimiyetinin olduğu bir bakanlık olarak değerlendiriyorum. En başta turizmin ‘T’ si. Göreve başladığım andan itibaren hep ‘T’ hakimiyeti var üzerimizde. En çok başvurularda turizm dışında birincisi tayin için geliyorlar, tayinin ’T’ si. İkincisi terfi için geliyorlar. Tayin olmuş ve üst tarafa yükselmek istiyor. Üçüncüsü tahsis için geliyorlar, turizm tahsisleri. Dördüncüsü teftiş için geliyorlar. Torpil koruma, teftişin ‘T’ si için geliyorlar. Beşincisi de koruma kurullarının tescili için geliyorlar. Tescilin kalkınması için. ‘T’ bakanlığı yani. Turizmin başta üst yaftası olmak üzere içeriğinde kültürün olmadığı, kültürel kaygıların, kültürel projelerin olmadığı bir yapının girdabı içerisinde ne olacak göreceğiz tabii. Biz de direnmeyi esas olarak alacağız ama şu anda o girdaba kapılmama konusunda mücadele içerisindeyiz” diye konuştu.