Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Irak ve Suriye’in bölünmeyeceğini söyledi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen referanduma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yılmaz açıklamasında, “Türkiye’nin Güney Doğusundan Akdeniz’e uzanan Yumurtalık boru hattını bypass etmek amacı ile Suriye Kuzeyine eklemlenmiş ve Akdeniz’e açılacak bir Kürt koridoru hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" dedi.

Açıklamasında Suriye’nin kuzeyiin derhal temizlenmesini gerektiğine değinen Yılmaz, “PYD tamamen bölgeden çıkartılmalıdır. Türk askeri kontrolünde tampon bir bölge kurulmalıdır. Bu konu da hiçbir ülkeden icazet almadan doğrudan kendi menfaatimiz ve bölge menfaati doğrultusunda hareket etmeliyiz. Sırtımızı Hatay’a yaslayıp temizleye temizleye bütün PYD varlığını yok etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Türk askeri IŞID için Suriye de harekat yapmıştır. IŞID ‘dan çok PYD ülkemizi tehdit eden gerçek terör yapısıdır. Üstelik açıkça yoğun silahlanma ile desteklenmektedir. Şimdi temizlenmesi gereken yapı PYD ve onun uzantılarıdır" dedi.