Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Rejimimiz cumhuriyettir, özellikle Kılıçdaroğlu 18 maddeyi bir fırsat bulup okusun" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara’nın Nallıhan ilçesini ziyaret ederek Devlet Su İşleri (DSİ) Nallıhan Uzunöz Baraji Sulama Şebekesi Tesisinin temel atma töreni ve "Orman Mahallelerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Mersimi"ne katıldı. Törende Bakan Veysel Eroğlu yanı sıra Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu ve AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da yer aldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu; Belenalan, Ozanköy ve Uzunöz Barajlarının işletme safhasında, Çalıcaalan ve Uluhan Barajlarının ise inşaat safhasında olduğunu, ayrıca Ericek ve Kabaca Göletlerinin de planlama ve proje safhasında olduğunu kaydederek, önümüzdeki sene temellerinin atılmış olacağını söyledi. Nallıhan’ın yüzde 50’sinin orman olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, "Buranın muhteşem bir tabiat güzelliği var, İsviçre’ye gitmeye gerek yok Türkiye’de Nallıhan var. Burası doğa koruma ve milli parklar açısından da çok önemli bir yer, Kuş Cenneti harika bir yer. Çok pahalı olmasına rağmen Kuş Cenneti zarar görmesin diye tünel yapıldı. Oradaki hayvanlar zarar görmesin diye tünelden geçiyoruz. Nallıhan’ı hem koruyacağız hem de geliştireceğiz. Ayrıca buradan bir müjde de vermek istiyorum, yılan hikayesine dönen, yıllardır süren GAP projesini bitireceğiz. Geçenlerde Cumhurbaşkanımız bana ’Orta Anadolu için bir proje yap’ dedi. Bizler de çalışıp ’Orta Anadolu Gelişim Projesi’ni hazırladık. Önümüzdeki günlerde bunu Bakanlar Kuruluna sunacağım. Tüm bu çalışmalar hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Temel atma töreninin ardından Nallıhan’da düzenlenecek olan "Anayasa Değişikliği Halk Oylaması Mitingi"ne de katılacak olan Bakan Eroğlu, referandum sürecine değinerek, muhalefetin yalanlar söyleyerek ’hayır’ dediklerini vurguladı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben, "18 maddeyi bir fırsat bulup okusun, rejimimiz cumhuriyettir, rejim değişikliği yoktur" şeklinde konuştu.

İnşaatı tamamlanan Nallıhan Uzunöz Barajı’nda, temeli atılan sulama şebekesinin de devreye alınmasıyla 3 bin 10 dekar zirai arazi sulamaya açılacak ve yılda 1 milyon 956 bin 500 TL net gelir artışı sağlanacak. Projede 4 bin 500 metre ana boru hattı ve 10 bin metre yedek hatlar olmak üzere toplam 14 bin 500 metre uzunluğunda yüksek basınçlı borulu sulama şebekesi de yer alıyor.