Namibya’da Kanserli çocukların tedavilerine yönelik olarak ülkenin tek Çocuk Kanser Bakım Ünitesine sahip olan Merkez Hastanesi Pediatrik Onkoloji Bölümüne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tıbbi ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde sağlık alanında gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Namibya’da Kanserli çocukların tedavilerine yönelik olarak ülkenin tek Çocuk Kanser Bakım Ünitesine sahip olan Merkez Hastanesi Pediatrik Onkoloji Bölümüne TİKA tarafından tıbbi ekipman desteğinde bulunuldu. Namibya’da tüm yerleşim yerlerinde bulunan kanserli çocukların tedavileri söz konusu merkezde yapılıyor Söz konusu ünitede sadece Namibya’lı değil Angola’dan da gelen hasta çocuklar bulunuyor.

Halen 35 hasta çocuğun tedavisinin sürdüğü üniteye Namibya sağlık Bakanlığı’nın talebi ile TİKA tarafından daha iyi koşullarda tedavi görmelerini sağlamak için, Kardiyo Solunum Yolu Monitörü, Yoğun Bakım Yatağı, Mobil Sunction Makinesi, Elektronik Tartı, BP izleme makinesi ,Mobil Ameliyat Işık Ünitesi ve Teşhis seti desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından temin edilen malzemeler, Türkiye Windhoek Büyükelçisi Deniz Çakar, TİKA Windhoek Koordinatörü Cüneyt Esmer, Namibya Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bayan Petrina Haingura, Windhoek Merkez Hastanesi Başhekim Vekili Dr. F. S. Zam ve diğer hastane yetkilileri katılımlarıyla düzenlenen törende Merkez Hastanesi, Pediatrik Onkoloji Bölüm yetkililerine teslim edildi.

Türkiye Windhoek Büyükelçisi Çakar törende yaptığı açıklamada, Türkiye’nin birçok alanda ve bir çok ülkede özellikle Afrika’da çok çeşitli proje ve faaliyet gerçekleştirdiğine dikkat çekerek Namibya da böyle anlamlı proje ile başlanılmasını memnuniyet verici olduğunu ifade etti. TİKA Windhoek Koordinatörü Esmer ise TİKA’nın proje ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek böylesi anlamlı projelere desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Namibya Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Bakan Yardımcısı Haingura ve Windhoek Merkez Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Zam, yaptıkları konuşmalarında TİKA’ya hastaneye sağladığı destekten dolayı teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.