Pilot il olarak seçilen 11 kentte hayata geçirilen “Narkotim” ekipleri, İzmir’de de göreve başladı. Narkotim ekipleri, İzmir’de 16 motosiklet, 10 otomobil ve 85 yeni personelle görev yapacak.

Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı kapsamında, pilot il seçilen 11 kentte eş zamanlı olarak hayata geçirilen ’Narkotim’ projesi dolayısıyla, İzmir’de Konak Meydanı’nda tören düzenlendi. Ankara’da düzenlenen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı “Narkotim” töreni ile eş zamanlı başlayan törende, 16 motosiklet, 10 otomobil ve 85 yeni personel göreve başladı.

Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Türkiye’nin özellikle metropol kentleri başta olmak üzere uyuşturucu yaşı her geçen gün aşağıya inmektedir” dedi.

“ÜLKEMİZ, HEDEF ÜLKE KONUMUNDA”

Gençlerin uyuşturucudan korunması için etkin tedbirler alınması gerektiğini de ifade eden Vali Toprak, “Uzun yıllardır başarılı bir mücadele verilen narkotik madde yakalamalarında ülkemiz, dünya genelinde önemli bir yer tutmaktadır. Ülkemiz uyuşturucu tacirlerinin transit geçiş güzergahı iken son yıllarda hedef ülke konumuna gelmiştir. Bu, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması için atılacak adımların ne denli önem arz ettiğini gösteriyor” diye konuştu.

İzmir’de Çocuk Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’ni (ÇAMATEM) hizmete açacaklarını da söyleyen Toprak, “Narkotim” projesinin sorunun çözümü konusunda önemli bir adım olduğunu ifade etti.

“11 AYDA 547 KİŞİ TUTUKLANDI”

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise uyuşturucuyla mücadele konusunda İzmir’de 11 ayda, 7 bin 877 planlı operasyon yapıldığını anlattı. 10 bin 449 şüpheliden 457’sinin tutuklandığını söyleyen Uzunkaya, “2 bin 400 kilogram esrar, 76 bin 500 uyuşturucu hap, 67 kilogram sentetik uyuşturucu, 40 kilogram eroin, bin 750 gram kokain ele geçirildi” dedi.

Törenin ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Narkotim” ekiplerini göreve uğurladı.